Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

"Ik hoop dat ik de Ferrari-fans blij heb gemaakt met mijn overwinning"

Mick Schumacher zal de Grand Prix van Hongarije nog lang heugen. De jonge Duitser won op de Hungaroring zijn eerste race in de Formule 2-klasse, wat hem deed herinneren aan de prestaties van zijn vader op het Hongaarse circuit. Schumacher hoopt dan ook dat de Ferrari-fans genoten hebben van zijn optreden.

Mick Schumacher 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Tegenover de Gazzetta dello Sport blikte de talentvolle coureur terug op zijn eerste overwinning in de Formule 2: "Het was fantastisch om zowel het Italiaanse als het Duitse volkslied te horen na afloop van de race op het podium. Daarnaast was ik blij om in Hongarije te winnen, aangezien mijn vader ook zo succesvol was op dat circuit. Mijn familie was ook nog eens aanwezig wat het een extra mooie dag maakte", aldus Mick Schumacher.

De coureur wordt op dit moment begeleid door de Ferrari Academy en sprak zijn dank dan ook uit richting het Italiaanse team. "Het mag duidelijk zijn dat ik zonder Ferrari hier niet zou staan, zij hebben vertrouwen in mij en geven me de kans om me te ontwikkelen. Daar ben ik onwijs trots op en ik hoop dat het team, maar ook de Ferrari-fans overal op de wereld hebben genoten van mijn overwinning. Ik hoop deze lijn door te zetten tijdens de rest van het seizoen, want het is mijn doel om ooit terecht te komen in de Formule 1."

"Ik durf echter nog geen jaartal te plakken op mijn debuutjaar in de Formule 1. Eerst moet ik mezelf nog bewijzen in de Formule 2. In de Formule 3 had ik echter ook even nodig om te wennen aan de wagen, maar daarna was ik erg succesvol. Natuurlijk hoop ik dat ik deze overwinning hetzelfde vervolg kan geven als dat ik vorig jaar deed na mijn eerste overwinning in de F3. Mijn vader hield namelijk van het circuit in Hongarije, maar ook van Spa-Francorchamps, en laat nu net daar de volgende race plaatsvinden!"

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken