Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Fernando Alonso

"Ik hoop nog steeds op de terugkeer van Alonso bij een topteam"

De geruchten over een mogelijke terugkeer van Fernando Alonso blijven met name in de Zuid-Europese media nog steeds aanzwellen. Een comeback van de tweevoudig wereldkampioen lijkt echter verder weg dan ooit, maar toch hoopt voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa nog altijd op een terugkeer van zijn landgenoot in de Formule 1.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

De la Rosa laat tegenover het Spaanse AS weten dat hij denkt dat Alonso nog altijd mee zou kunnen strijden om een wereldtitel. "Fernando is inmiddels 38, maar toch denk ik dat zijn leeftijd geen nadeel met zich meebrengt. Toen ik veertig was had ik namelijk nog steeds niet het gevoel dat ik een mindere coureur werd, dus ik denk dat hetzelfde geldt voor Alonso."

"Ik blijf tegen beter weten in dan ook nog steeds hopen op een terugkeer van Alonso in de Formule 1, aangezien ik denk dat hij nog steeds een wereldtitel kan winnen. Daarvoor moet hij echter wel een goede wagen tot zijn beschikking krijgen en dat is natuurlijk het probleem, want alle goede stoeltjes lijken bezet te zijn. Toen Rosberg afscheid nam, hoopte ik dat Mercedes Fernando in dienst zou nemen. Dat is helaas anders gelopen."

De oud-teamgenoot van Jos Verstappen wil echter duidelijk maken dat de nationaliteit van Alonso geen rol speelt in zijn mening. "Natuurlijk zijn Fernando en ik landgenoten en denken de mensen daarom dat ik zo positief over hem spreek. Dat is echter niet de reden dat ik blijf spreken over zijn comeback. Ik vind namelijk dat in de Formule 1 de beste coureurs ter wereld moeten rijden en dat is de reden dat ik vind dat Alonso een terugkeer verdient."

14 reacties