Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

"Ik kon alleen maar lachen om reactie Verstappen op gele vlaggen"

Max Verstappen sloeg in de Verenigde Staten terug na een lastig weekend in Mexico, alwaar hij om verschillende redenen eindigde op de zesde positie. De Nederlander had op COTA echter weer een moordend tempo te pakken en was de enige die het kon opnemen tegen de Mercedes-coureurs, zo ziet Martin Brundle.

Verstappen VS Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kreeg in Mexico kritiek over zich heen nadat hij de gele vlag voor de gecrashte Valtteri Bottas had genegeerd en vol gas zijn vliegende ronde afmaakte. De Red Bull-coureur was in de Verenigde Staten iets minder vurig en besloot niet over te gaan tot een soortgelijke actie in de slotfase van de race, toen hij Lewis Hamilton had kunnen inhalen voor de tweede positie in de wedstrijd. Gele vlaggen voor de auto van Kevin Magnussen gooiden uiteindelijk roet in het eten.

Oud-Formule 1-coureur Martin Brundle kan de actie en met name de reactie van Verstappen na de wedstrijd over deze situatie wel waarderen. In de persconferentie na de Grand Prix merkte de Limburger op 'dat er een gele vlag hing en ik daarom op de rem trapte', wat Brundle naar eigen zegen reden gaf tot glimlachen. Na de pijn van Mexico ziet hij de Red Bull-coureur nog altijd leren van zijn fouten.

Brundle zag in de Verenigde Staten wederom het onmiskenbare talent van Verstappen doorschijnen. De Nederlander was in Austin, Texas de enige coureur die zich kon meten met de onoverwinnelijke machines van Mercedes. "Het was wederom een fijne rit van Verstappen, die met zijn Red Bull in staat was in het kielzog van de beide Mercedes-coureurs te blijven en te strijden om de zege", aldus de columinst. "Ondanks zijn wonderlijke prestatie wist Verstappen Hamilton niet te passeren voor de tweede plaats, waarvoor de Brit de gele vlag heeft te danken. Om deze reden was Verstappen niet in staat de Mercedessen te splitten."

De prestatie van Verstappen afgelopen weekend is volgens Brundle extra bijzonder, aangezien hij weer geteisterd werd door problemen. "Verstappen had voor de race een achtervleugel die vervangen moest worden op de grid nadat het team een haarscheur had ontdekt. Tijdens de race verloor hij op mysterieuze wijze aan aerodynamische performance, omdat hij een stuk van zijn vloer was kwijtgeraakt."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van de Formule 1-podcast van RacingNews365. Hierin wordt onder andere de mysterieuze zaak van Ferrari's motor besproken door Jeroen van Inkel, Tim Coronel en Ruud Dimmers.

0 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez