Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albers: 'Albon is gewoon niet stoer genoeg voor Red Bull'

Alexander Albon bewees zichzelf in de Grand Prix van de Eifel geen dienst door foutjes te maken en door zijn beklag te doen over het feit dat andere coureurs het hem zo moeilijk maakten. De groep mensen die denk dat de tijd van Albon er op zit, groeit. Christijan Albers bijvoorbeeld heeft nu wel genoeg gezien.

Albon handen in haar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Overigens is het in de Formule 1-podcast van De Telegraaf niet voor het eerst dat Christijan Albers zich kritisch uitlaat over Albon, maar zo stellig als nu was hij nog niet. Wat hem betreft zit er snel iemand anders in de tweede Red Bull naast Max Verstappen, en sowieso in 2021.

"Ik weet voor 99% zeker dat er volgend jaar iemand anders in de Red Bull van Alexander Albon zit", aldus de voormalig Formule 1-coureur van Minardi, Midland en Spyker F1. "We kunnen er lang of kort over uitweiden, maar hij heeft gewoon de snelheid niet. De kans dat hij in de kwalificatie vóór Verstappen staat, is 0,001%."

Overigens wijst Albers niet alleen op een gebrek aan snelheid, maar ook op een gebrek aan karakter, het soort karakter dat nodig is om het in de Formule 1 te kunnen maken: "Dat is het verschil tussen Verstappen en Albon. De één is stoer en heeft overal lak aan, de anders is allesbehalve stoer. Die slaat niet met zijn vuist op tafel."

Is dat een ramp? Ja en nee: "Dat soort mensen heb je nu eenmaal ook in deze wereld, maar die horen niet bij een team als Red Bull Racing te rijden", aldus Albers, die wel begrijpt waarom Albon niet zo hard wordt aangepakt als Pierre Gasly een jaar geleden: "Daar heeft Red Bull van geleerd. Gasly werd al na drie races afgebrand, waardoor de druk alleen maar toenam en hij nog meer fouten ging maken."

Maar welke opties heeft Red Bull zonder Albon? Albers is geen uitgesproken fan van óf Nico Hulkenberg óf Sergio Perez: "Hulkenberg is goed en constant, maar geen echte vechter. Je ziet dat hij vaak in de laatste ronde nog wordt ingehaald, dus ik ben niet echt een fan. Perez is niet slecht, maar is ook geen echte killer. Ik vind dat iemand als George Russell, die heel erg goed is in de kwalificatie, een kans verdient. Of ze halen iemand uit het Red Bull-juniorenprogramma."

Welke gevolgen heeft het drama van Albon voor zijn Red Bull-toekomst? Dit en meer bespreken F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes