Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Nederland

In dit weekend vindt in 2023 de Nederlandse Grand Prix plaats

Kan Max Verstappen er drie op een rij van maken op Circuit Zandvoort? Volgend jaar mag hij naar alle waarschijnlijkheid direct na de zomerstop in eigen land aan de bak .

Zandvoort Dutch GP flag
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De 'laatste' editie van de Nederlandse Grand Prix, binnen de huidige contractduur van drie jaar, vindt in 2023 naar alle waarschijnlijkheid plaats in het weekend van 25 t/m 27 augustus, zo heeft RacingNews365 vernomen. Dat is meteen na de zomerstop en dus een week eerder dan dit en vorig jaar het geval was.

De Grand Prix van België, die dit jaar in dat weekend plaatsvond, verschuift waarschijnlijk naar een ander moment voor de zomerstop. Momenteel wordt achter de schermen de laatste hand gelegd aan de Formule 1-kalender van 2023, waar onder meer Qatar en Las Vegas als nieuwe Grands Prix op zullen staan.

De kalender moet nog wel officieel bekrachtigd worden door de FIA, maar de nieuwe FIA-president wil hier mee wachten totdat alles 100% zeker is. De vorige jaren stonden er nog wat sterretjes achter namen van bepaalde GPs toen de eerste conceptversie van de kalender werd gepubliceerd, maar dit jaar is dat niet meer de bedoeling. Daarom kan het langer dan verwacht duren voordat de kalender wordt gepubliceerd. Er wordt momenteel vooral nog gepraat over de Chinese GP, waarvan het niet zeker is of deze door kan gaan vanwege de situatie in het land omtrent corona.

Overigens wordt de komende maanden ook duidelijk of de Nederlandse Grand Prix ook na 2023 op de kalender blijft. Er is een optie in het contract om in ieder geval twee jaar, tot en met 2025 verder te gaan.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde