© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"In twintig seconden werd ik door Red Bull aan de kant geschoven"

24 sep. 2018 11:45 Jan van der Burgt 2 reacties
De Nederlandse GP3-coureur Richard Verschoor maakte ooit deel uit van het selecte gezelschap van Red Bull-junioren. Vorig jaar werd hij zonder pardon uit het programma gezet op naar eigen zeggen bepaald niet chique wijze.

Richard Verschoor (17) opereerde vorig jaar in de Eurocup Formule Renault 2.0. Zijn in Red Bull-kleuren gehulde bolide verried dat hij lid was van het programma dat Max Verstappen naar de top van de Formule 1 wist te brengen. Zover kwam het voor hem niet. Hij werd eind 2017 op weinig zachtzinnige wijze uit het talentenprogramma gezet.

"Ik denk dat dat bewuste telefoongesprek met Helmut Marko nog geen twintig seconden duurde", zo doet Verschoor in gesprek met Racingnews365 zijn verhaal. "De manier waarop is dus gewoon niet heel netjes gegaan."

Terugkijkend op het bewuste hoofdstuk in zijn carrière lukt het Verschoor om het één en ander te relativeren en weet hij dat hij zelf niet heel veel anders had kunnen doen: Nu overheersen natuurlijk de negatieve gevoelens vanwege de manier waarop alles is gegaan. Maar deelname aan het talentenprogramma is gewoon heel gevaarlijk. Als je in een jaar een keer niet presteert, om wat voor reden dan ook, dan ben je de lul."

Spijt van het Red Bull-avontuur heeft Verschoor niet, al weet hij niet of hij met de informatie van nu dezelfde keuzes had gemaakt: "Misschien hebben we destijds te snel toegehapt, maar andere kant hielp het ons wel ons budget sluitend te krijgen. Zonder die steun zaten we in een positie waarin we het budget net wel of net niet rond konden krijgen, dus misschien hadden we ook geen keus."

Overigens sluit Verschoor niet uit dat als hij de kans krijgt een Red Bull-comeback à la Daniil Kvyat te maken: "Zeg nooit nooit. Als Red Bull het team is dat mij een zitje in de Formule 1 kan bieden, dan zeg ik daar natuurlijk geen nee tegen. En hoewel de begeleiding misschien niet zo intensief is bijvoorbeeld in de programma's van Ferrari en Mercedes, is het Red Bull-programma pr-matig gewoon heel interessant."

Verschoor hoopt komend weekend opnieuw met MP Motorsport op de GP3-grid te staan, nadat hij op Spa-Francorchamps in de klasse debuteerde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen