Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
MotoGP

Indonesisch motortalent Munandar overleden na crash in MotoGP-supportrace

Een tragisch ongeluk tijdens een supportrace van de MotoGP heeft dit raceweekend getekend. Door verwondingen opgelopen tijdens een ongeval in een wedstrijd van de Idemitsu Asia Talent Cup is Afridza Munandar om het leven gekomen.

Afridza Munandar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP

Afridza Munandar kwam tijdens de zaterdagwedstrijd van de Idemitsu Asia Talent Cup op het circuit van Sepang hard ten val na een aanvaring met Shinji Ogu. Na het ongeval besloot de wedstrijdleiding met de rode vlag te zwaaien en de race stil te leggen om voor medische hulp te zorgen, maar het mocht niet baten.

Munandar werd vrijwel direct per helikopter overgevlogen naar het ziekenhuis van Kuala Lumpur, maar de inspanningen van de hulpdiensten waren tevergeefs. De twintigjarige rijder bezweek niet lang na het ongeval aan zijn verwondingen.

De Indonesische rijder gold dit jaar als een van de uitblinkers in de Aziatische ondersteuningsklasse van de MotoGP. Munandar had dit seizoen een tweetal overwinningen en een handvol podia bij elkaar gesprokkeld, waardoor hij dit weekend nog voor het kampioenschap kon vechten.

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez