© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Indrukwekkend debuut Pierre Gasly

29 sep. 2017 13:43 Ruud Dimmers 0 reacties
Pierre Gasly beloonde zichzelf met een ijzersterk debuut tijdens de vrije trainingen voor de GP van Maleisië. Zowel op een natte als een droge baan was hij snel en foutloos.

Gasly direct snel in eerste meter in Toro Rosso

Pierre Gasly leek geen last te hebben van zenuwen tijdens de vrije trainingen. Zijn eerste meters in de Toro Rosso waren op een natte baan en het Franse talent noteerde een mooie negende tijd tijdens de eerste vrije training. Daarmee was hij ruim twee seconden sneller dan Sean Geleal.

In de middag had Toro Rosso het zwaar, maar Gasly eindigde als vijftiende voor teamgenoot Carlos Sainz. Een goed begin van het weekend.

"Vandaag was fantastisch! Mijn eerste dag als Formule 1 coureur met de eerste vrije trainingen. Het was een speciale dag voor me!"

"Toen ik vanmorgen voor het eerst de pitbox uitreed was dat een emotioneel moment voor me. Ik was zo blij, maar tegelijkertijd gefocust op mijn werk. Ik wilde direct snel en professioneel zijn vanaf de eerste meters."

Dat lukte Gasly ook direct, want vanaf de eerste meters was hij snel. Belangrijk daarbij was dat hij foutloos zijn rondes reed. De Fransman was zelf zeer enthousiast over zijn eerste dag.

"Het was een goede eerste dag. De ochtend was het lastig met de regen, maar het ging met goed af. In de tweede training bleef ik mezelf continu verbeteren en leerde ik de auto en de procedures beter kennen. Ik voelde me ronde na ronde steeds comfortabeler in de auto."

"Natuurlijk heb ik nog meer tijd nodig om de auto helemaal naar mijn wens af te stellen en met comfortabel te voelen. We maken stap voor stap progressie. Vannacht werken we verder aan de set-up. Ik kan niet wachten tot ik morgen weer in de auto mag stappen!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen