Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"

Nyck de Vries kwam met Toyota ontzettend dicht bij de overwinning in de 24 uur van Le Mans, maar de Nederlander zag Ferrari er met de zege van door gaan. De Vries houdt dan ook een 'bittersweet' gevoel over aan de iconische race.

Nyck de Vries
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries is geen onbekende op Le Mans. De Nederlander reed al drie keer eerder in de iconische race, maar deed dat in alle drie de voorgaande keren met een LMP2-auto. Dit jaar maakte hij zijn debuut in de hoogste klasse van het evenement, de hypercar, in de hoop om zijn eerste podium op Le Mans te behalen.

Dat eerste podium kwam er ook, namelijk de tweede plaats, maar de overwinning was ook héél dichtbij voor de Fries en 'zijn' Toyota. Toch blijft de Nederlander achter met P2. In gesprek met RTL7 vertelt De Vries over zijn race: "Bittersweet, zo voelt dit. We waren natuurlijk erg dichtbij. We hebben twee lekke banden gehad, verloren power in onze laatste stint. We zijn gespind, hadden een kapotte sensor bij de uitlaat, een drive-through. Dus ja, het voelt een beetje dubbel."

Toch is De Vries wel trots op zijn resultaat, al steekt het dat die overwinning zó dichtbij was: "Het was een solide race en natuurlijk is het een goed resultaat. Maar dit doet wel pijn na 24 uur racen..."

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen