Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Indrukwekkende Norris vestigt onwenselijk F1-record

Lando Norris evenaarde zijn beste resultaat ooit in de Formule 1 door tweede te worden in de Formule 1 Grand Prix van Japan. Een mooi resultaat, maar ook een resultaat met een grillig randje.

Norris Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris is één van de coureurs die momenteel indruk maken in de Formule 1. Hij heeft een lekker ritme te pakken bij McLaren en pakt steeds vaker een podiumplaats mee. Zijn totale puntenaantal loopt daardoor gestaag op, maar dat maakt nu dat hij een onwenselijk record heeft gevestigd.

Tot aan de GP van Japan was het namelijk Nico Hulkenberg die het record in handen had van de meeste gescoorde WK-punten in zijn carrière zonder gaandeweg een GP-zege te boeken, maar nu heeft Norris die titel overgenomen (zie ranglijst hieronder). Het goede nieuws voor de jonge Brit is dat hij nog alle kansen heeft om zich van dat record te ontdoen, simpelweg door een keer te winnen.

Overigens kan Norris zich, als hij er al mee zou zitten, troosten met de gedachte dat Hulkenberg in een ander lijstje, wat nóg onwenselijker is, nog altijd bovenaan staat. De Duitser is al enkele jaren de coureur met de meeste WK-punten zonder podiumplaats. Norris stond tot op heden al tien keer op het podium, vijf keer op P2 en vijf keer op P3.

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"