Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Indrukwekkende Schumacher-tentoonstelling aanrader voor elke F1-liefhebber

De permanente tentoonstelling over Michael Schumacher in het Duitse Keulen is al een tijdje voor publiek toegankelijk. Racingnews365 greep de vijftigste verjaardag van de recordkampioen aan om eens een bezoekje te brengen.

De parkeerplaats in het Duitse Keulen is in nevelen gehuld. Het is een asgrauwe dag, maar dat maakt wel dat de lampen van Motorworld direct enkele bolides van Michael Schumacher duidelijk in de spotlight plaatsen. Het is de Benetton B191B die zodoende als eerste opvalt, nog voordat er ook maar een voet over de drempel is gezet.

Eenmaal binnen sta je oog in oog met in totaal zestien bolides van de man die tussen 1991 en 2012 actief was in de Formule 1, met zeven wereldtitels tot gevolg. En ja, daadwerkelijk elke auto waarin hij de macht greep, staat tentoongesteld. Het Ferrari-rood voert de boventoon, zoals dat ook tijdens de de carrière van de recordkampioen het geval was. Het is niet moeilijk om onder de indruk te geraken van al het moois dat staat opgesteld. Dé blikvanger is misschien wel de Jordan 191 uit 1991, de auto waarmee Schumacher zijn debuut maakte in de Formule 1. Het is de wagen die wereldwijd beschouwd wordt als één van de mooiste bolides aller tijden en in het echt stelt hij zeker niet teleur. De fijne lijnen van de 191 staan in schril contrast met de veel lomper ogende Mercedes W01, waarmee Schumacher het laatste hoofdstuk uit zijn Formule 1-loopbaan inluidde. Het laat zien dat de tijd in de ruim twintig jaar durende carrière van 'Schumi' niet heeft stilgestaan.

Natuurlijk is de tentoonstelling een must see voor elke Michael Schumacher-fan, maar ook voor de meer neutrale F1-liefhebber is het een uitje dat meer dan de moeite waard is. De eerste verdieping van Motorworld in Keulen laat namelijk goed het verloop van een autosport-carrière zien, van de karts tot aan de eerste single seaters en uiteindelijk de Formule 1. Het zijn echter niet alleen de Formule 1-bolides die de show stelen. In vitrines worden alle helmen en overalls geshowd die Michael Schumacher heeft gedragen gedurende zijn carrière, als ware het een tijdlijn is. De tijdlijn waarvan echter niemand weet hoe de laatste updates eruit zien, aangezien de gezondheidstoestand van Schumacher één van best bewaarde geheimen ter wereld is. Juist dat gegeven zorgt voor een ietwat wrang gevoel. De tentoonstelling is erop gericht de herinneringen aan Schumacher en diens prestaties in ere te houden. Dat het tentoongestelde uit de collectie van Schumacher zelf komt, geeft één en ander een persoonlijk tintje, maar dat kan de afstand naar de persoon zelf niet helemaal wegnemen. Dat is echter een keuze van de familie die we met zijn allen te hebben respecteren. Dichterbij Michael Schumacher dan in Keulen kan je dan ook niet komen. Met een kleine anderhalf uur rijden voor de zuiderlingen is de reistijd bovendien goed te doen. Het geld dat je kwijt bent aan de benzine wordt overigens keurig gecompenseerd door het feit dat de entree gratis is. Met een bezoek aan de giftshop hoef je bovendien niet met lege handen huiswaarts te keren.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'