IndyCar: 'Honda spreekt geen veto uit tegen komst Fernando Alonso'

27 jun. 2018 09:33 Wanda Bisschop 0 reacties
De toekomst van Fernando Alonso houdt de gemoederen al enige tijd bezig. Vervolgt de Spanjaard zijn carrière in de Formule 1 of stapt hij definitief over naar de IndyCar-series? Als het aan motorfabrikant Honda ligt, is dat in ieder geval geen probleem.

Honda: 'Alonso is een geweldige coureur'

McLaren overweegt namelijk serieus om met een eigen team te gaan deelnemen aan de IndyCar. In dat geval rijden ze dan waarschijnlijk met een krachtbron van Honda en juist dat zou voor problemen zorgen. Volgens velen zou Honda niet zitten te wachten op Alonso na zijn opmerkingen van vorig jaar aan het adres van Honda en ook zouden de Japanners het niet leuk vinden dat hij dit jaar voor Toyota uitkomt in de WEC.

"Coureurs worden aangenomen om te winnen. Dat is het doel," aldus Honda Motorsportchef Masashi Yamamoto tegenover Motorsport-Total.com.

"Ik had vorig jaar best wel medelijden met de McLaren coureurs omdat we niet in staat waren om hun een motor te geven waarmee ze hun doel konden bereiken."

Ondertussen wordt steeds duidelijker dat het uitblijven van goede resultaten in de afgelopen jaren niet alleen aan Honda lag. Ook met motorfabrikant Renault blijven de successen voorlopig uit.

Alonso heeft in ieder geval nog steeds het volste vertrouwen in zijn werkgever en heeft aangegeven dat hij hoe dan ook bij McLaren blijft. De vraag is alleen in welke raceklasse hij volgend jaar rijdt nu de kans toeneemt dat McLaren met een eigen team gaat deelnemen aan de IndyCar.

Volgens Yamamoto houdt Honda de komst van Alonso niet tegen.

"De beslissing is uiteindelijk aan Honda Amerika, ik ben slechts een adviseur hierin en volledig neutraal. " Om vervolgens te benadrukken dat hij Alonso een 'geweldige coureur' vindt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen