Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Indy-legende Luyendyk lovend over Verstappen: "Het is een topjongen"

Tweevoudig Indianapolis 500-winnaar Arie Luyendyk heeft een hoge pet op van Max Verstappen. Niet alleen zijn rijkwaliteiten kunnen de Indycar-legende bekoren, maar ook zijn persoonlijkheid. "Het is gewoon een topjongen."

Arie Luyendyk (66 jaar inmiddels) is als gevolg van de coronacrisis zoals zo velen min of meer aan huis gekluisterd. De winnaar van de 500 Mijl van Indianapolis van 1990 en 1997 vervult in het Indycar-circus samen met voormalig Indycar- en Arrows- F1-coureur Max Papis de rol van steward binnen de wedstrijdleiding. Maar omdat de corona-uitbraak de racerij in de Verenigde Staten heeft stilgelegd, brengt Luyendyk zijn dagen samen met zijn vrouw Mieke in betrekkelijke rust thuis door in Scottsdale, Phoenix, Arizona.

Net voor de corona-uitbraak Europa en Noord-Amerika bereikte was Luyendyk nog te gast bij de opening van het vernieuwde circuit van Zandvoort, waarbij hij ook kennis kon maken met de aangepaste Arie Luyendykbocht, die passend bij de statuur van de Brabander nu is voorzien van een flinke banking. "Dat hebben ze mooi gedaan", klinkt het complimenteus in een exclusief interview met RacingNews365. "De Luyendykbocht is nu min of meer een verlengstuk van het rechte stuk geworden, een aanloopje waar je met DRS open volgas doorheen kunt. Dat moet meer inhaalacties voor de Tarzanbocht mogelijk maken."

Hartelijk was het weerzien op Zandvoort met Jos en Max Verstappen. "Ik stapte nog bij Max in de auto, die ging lekker los met de Aston Martin moet ik zeggen!" Zijn relatie met Max gaat terug naar 2014. "Ik ben met hem, in zijn Formule 3-periode, rondgegaan op de Lelystad testbaan, een oval. Dat was voor een groot event destijds, AutoWeek Live. Was echt cool. Max houdt ook alles bij over mijn zoon Arie junior. Leuk was zijn spontane begroeting: 'Hoe is het Arie!' Ja, hij wist nog precies wie ik was. Max is heerlijk zichzelf gebleven. Jos heeft ‘m dat heel goed bijgebracht. Ik hoop dat het niet te lang duurt eer het Formule 1-seizoen weer begint. Max is iemand om naar uit te kijken als de races weer beginnen."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

0 reacties