Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

IndyCar-coureur in de zevende hemel na Formule 1-test

Patricio O'Ward leeft op een roze wolk na zijn test in een Formule 1-auto. De Mexicaanse IndyCar-coureur kwam voor het team van McLaren in actie tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi.

Op de dinsdag en woensdag na de Grand Prix van Abu Dhabi werd er alweer met Formule 1-auto's gereden op het Yas Marina Circuit. Verschillende F1-coureurs, waaronder Max Verstappen, testten die dagen de nieuwe 18 inch-banden van 2022. Daarnaast was er een speciale young driver test(YDT) voor jonge coureurs.

Patricio O'Ward mocht voor het team van McLaren deelnemen aan de YDT. De Mexicaan rijdt voor het IndyCar team van McLaren in de Amerikaanse klasse en kreeg van CEO Zak Brown de kans om een Formule 1-auto te testen. Pato, zoals O'Ward wordt genoemd, greep die kans met beide handen aan en had de dag van zijn leven.

"Wow, deze auto's zijn absurd. Ik verwachtte dat het een krankzinnige ervaring zou worden, maar dit is krankzinnig keer tien", zegt O'Ward in gesprek met verschillende media waaronder RacingNews365. "Waar deze auto's toe in staat zijn... Ik weet niet hoe dat kan. Ik dacht dat de IndyCar snel was maar dit is echt krankzinnig."

'Geen andere auto komt in de buurt'

Pato rijdt al enkele jaren in de IndyCar en is dus wel gewend aan een snelle raceauto, alsnog was hij verbaasd over de Formule 1-auto. "In de eerste ronde, meteen toen ik naar buiten reed, voelde ik de kracht, de grip en de remmen. Het ding doet gewoon precies wat je wilt dat het doet."

"Wow, wat een krankzinnige ervaring en wat een auto. Het voelt zo goed. Het veranderen van richting, de downforce, de stopkracht van de remmen, geen andere auto komt in de buurt", zegt de Mexicaan met een hoorbare glimlach op zijn gezicht.

Overstap naar Formule 1?

Ondanks zijn blijdschap is O'Ward toch een beetje teleurgesteld in zichzelf. De competitieve Mexicaan is namelijk van mening dat hij harder had gekund. "Ik ben een beetje geërgerd omdat ik weet dat ik sneller had kunnen gaan."

"Op de mediums reed ik best een goed rondje, maar op de soft-band kreeg ik de sectoren niet aan elkaar geplakt. Maar dat komt natuurlijk met de tijd en naarmate je de auto beter leert kennen", weet de IndyCar-coureur.

Zit een overstap naar de Formule 1 erin voor de Mexicaan? Voor nu niet zegt hij zelf. "Dit is het voor nu. Ik zei tegen Zak Brown: 'Je verwent me. Na die test zal ik aan je kop blijven zeuren'. En het is waar gebleken. Ik wilde niet dat de dag zou eindigen."

Perfecte wereldkampioen Verstappen en Red Bull straffen Mercedes genadeloos af

Wat een race! Wat een einde! Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1 2021! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vieren het en praten na over de knotsgekke GP van Abu Dhabi in de nieuwste RacingNews365-podcast!

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

5 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur