Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

IndyCar-coureur met de dood bedreigd na strijd met teamgenoot

Voormalig Ferrari-junior Callum Ilott werd na de IndyCar Grand Prix van Long Beach door fans op sociale media met de dood bedreigd.

IndyCar heeft een verklaring uitgegeven naar aanleiding van doodsbedreigingen aan het adres van Callum Ilott na de Grand Prix van Long Beach. De voormalige Ferrari-junior heeft indruk gemaakt sinds hij vorig seizoen toetrad tot de Amerikaanse raceklasse.In de race van afgelopen zondag kwam Ilott vanuit de pits net voor de neus van de toenmalige leider (en teamgenoot), de Argentijn Justin Canapino, terug op de baan. Canapino volgde zelf echter niet de beste strategie en hield de echte leiders van de race op. De Brit Ilott behield ondanks zijn (net niet) ronde achterstand zijn positie op de baan, zoals in IndyCar gewoon is toegestaan, maar had moeite met de snelheid op koude banden. Zo hield hij zijn teamgenoot en de rest ietwat op. Dit leidde uiteindelijk tot hectische situaties, waarbij McLaren's Pato O'Ward spinde en teamgenoot Canapino enkele plekken terugviel. Ilott werd na de race het doelwit van de Argentijnse fans van zijn teamgenoot en reageerde hierop via Twitter. "Echt onder de indruk van de hoeveelheid doodsbedreigingen die ik heb ontvangen", zei Ilott."Absoluut een nieuw record, ik waardeer het echt dat ze me helpen al die nieuwe Spaanse woorden te leren. Ik stel voor dat je nadenkt over de boodschap die je naar de mensen wilt sturen."

1648026107311177728

It’s unacceptable on any level and those who encourage it should have a real think about the consequences of their actions. But I would like to thank everyone who has supported me, it means a lot. — Callum Ilott (@callum_ilott) April 17, 2023

Absoluut onaanvaardbaar

Zowel Canapino als O'Ward steunen Ilott. "Er is een grens die nooit mag worden overschreden. Ik denk dat het belangrijk is om altijd te spreken in de wetenschap dat je woorden gevolgen hebben - het is ongelooflijk teleurstellend om te zien dat mensen hun woorden gebruiken om anderen opzettelijk te kwetsen, niet te respecteren, te bedreigen en te vernederen. Het is absoluut onaanvaardbaar", reageerde O'Ward. IndyCar veroordeelt de bedreigingen aan het adres van Ilott ook. "De afgelopen 24 uur zijn sommige van onze coureurs het doelwit geweest van respectloze en ongepaste online-bedreigingen. Er is geen plaats voor dit gedrag in onze sport."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"