Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

IndyCar-coureur onthult duizelingwekkende impact van immense crash

In de laatste ronde van de IndyCar-race in Ohio afgelopen zondag ging het helemaal fout, want Ed Carpenter, Kyle Kirkwood, Alexander Rossi en Sting Ray Robb waren betrokken bij een enorme crash. De laatstgenoemde coureur vloog zelfs door de lucht en doet een boekje open over de impact en de gevolgen van het ongeluk.

Het was een angstaanjagend beeld: een immense crash in de laatste ronde van de IndyCar-race in Ohio. Sting Ray Robb raakte de achterkant van de McLaren van Alexander Rossi, waarna hij door de lucht vloog en meermaals over de kop sloeg. Ook Ed Carpenter en Kyle Kirkwood raakten nog bij de crash betrokken, maar de meeste aandacht ging uit naar de situatie van Robb. 

Na afloop werd namelijk duidelijk dat de impact van zijn crash 109G bedroeg. Ter vergelijking: Max Verstappen moest met een impact van 51G dealen tijdens zijn megaklapper op Silverstone in 2021. Uiteindelijk kwam Robb er zonder hele ernstige gevolgen vanaf en doet hij zijn verhaal.

"De laatste ronden zag ik dat Rossi vertraagde, maar ik wist niet in welke mate", vertelt Robb tegenover Motorsport.com. "Ik keek omhoog in bocht 1 om te zien waar hij reed en ineens kwam zijn auto met een enorme snelheid dichterbij. Hij werd ineens heel groot en het was een worst-case scenario om met die snelheid de bocht in te gaan en niet te weten wat andere coureurs denken of ervaren. Ik had gewild dat ik op een resetknop kon drukken, zoals in een simulator, om opnieuw te beginnen en ik weet zeker dat Rossi hetzelfde denkt. Er waren vier auto's total loss, dus het is vrij indrukwekkend dat we allemaal veilig en gezond zijn en weer kunnen racen."

Bewustzijn

U leest het goed, Robb is na deze enorme impact klaar om komend weekend weer te racen. En dat terwijl hij zich na het ongeluk niet goed voelde. "De gordels deden hun werk en ik had geen snijwonden of iets anders abnormaals. Wel heb ik wat blauwe plekken op mijn heupen wegens de werking van de heupgordels, maar dat is normaal. Toen ze (de medici red.) me uit de auto haalden, werd ik licht in mijn hoofd, alsof je 's ochtends te snel uit bed stapt. Dan word je licht in je hoofd en zie je sterretjes. Zo was het, maar dan super ernstig."

Robb verloor namelijk even zijn bewustzijn. "Ik weet niet voor hoelang, het ging vrij snel. Toen ik weer bij bewustzijn kwam, dacht ik: 'Het gaat niet zo goed met me'. Ze legden me uit voorzorg op de brancard om zeker te weten dat het geen uitdroging was. Je kan duizelig worden van 248 rondjes linksom racen. Toen ik eenmaal op de brancard lag, voelde ik me weer geweldig. Ik zag helder en ze sloten een infuus aan. Meteen voelde ik de energie terugkomen en was ik klaar om te gaan."

Tot slot liep Robb ook nog een brandwond aan zijn vinger op. De reden is vrij bijzonder. "Ik raakte de halo aan toen ik uit de auto stapte. Het blijkt dat titanium heet wordt als het een paar honderd meter over de grond schraapt. Ik heb mijn lesje geleerd, want je krijgt een blaar als je heet titanium aanraakt."

Bekijk hieronder beelden van de angstaanjagende crash!

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'