© Ryan Hunter-Reay

Nieuwsoverzicht

Indycar doet F1 verbleken met recordaantal inhaalacties in een race

12 mrt. 2018 16:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Afgelopen weekend werd de openingsrace van de Indycar Series verreden in de straten van St. Petersburg. Het werd een waar spektakelstuk met niet minder dan 366 inhaalacties: een record.

Indycar vestigt record met 366 inhaalacties

Waar de Formule 1 zich al jaren achter de oren krabt over hoe het inhalen te bevorderen, bewijst de Indycar Series dat inhalen anno 2018 'gewoon' nog mogelijk is. In St. Petersburg werden afgelopen weekend in 366 inhaalacties genoteerd.

Om dat cijfer in enig perspectief te plaatsen: in 2017 werden er gedurende het volledige Formule 1-seizoen 435 inhaalacties geregistreerd, waarvan het merendeel mogelijk werd gemaakt door het DRS-systeem. Nu heb je in de Indycar Series de 'push-to-pass'-knop, maar deze kan ook ter verdediging worden ingezet.

Het hoge aantal inhaalacties in St. Petersburg werd mogelijk gemaakt door het terugbrengen van de hoeveelheid downforce op de nieuwe generatie Indycar-bolides. 

Niet alleen de 'vuile' lucht wordt daardoor achter een auto minder, de verminderde druk op de auto zorgt er ook voor dat de banden minder snel op temperatuur komen. Het glijden wat hier uit voortkomt zorgt weer voor meer visueel spektakel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen