Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

IndyCar legt 1,7 miljoen neer bij de finish in uniek one off-evenement

Het is een welhaast Michel Vaillant-achtig affiche, racen om het grote geld. IndyCar waagt zich aan een uniek one off-evenement, waarbij er op de streep 1,7 miljoen dollar opgehaald kan worden door de winnaars.

Thermal Club Raceway
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © NTT IndyCar Series

In het kalenderjaar 2023 zat er tussen race één en race twee in het IndyCar-kampioenschap vier weken. Dat was onwenselijk en voor het nieuwe jaar heeft de Amerikaanse Open Wheel-klasse daar iets op gevonden. Er is een one off-evenement georganiseerd, waarbij het winnende team in één klap een flink bedrag krijgt bijgeschreven.

Het weekend telt niet mee voor het kampioenschap, maar er staat met een totale prijzenpot van 1,7 miljoen dollar dus wel degelijk wat op het spel in het evenement dat toepasselijk de naam 'The Thermal Club $1 Million Challenge' meekrijgt. De naam verwijst daarbij ook naar het decor, de Thermal Club Raceway, een privécircuit gelegen op een exclusief luxeresort.

Het winnende team int daarbij 500.000 dollar, terwijl ook de ander podiumklanten bedragen met 5 nullen tegemoet mogen zien. Voor de gelegenheid wordt gewerkt met sprintraces van tien ronden of een maximale raceduur van 20 minuten, verdeeld over drie heats. De eerste twee heats bepalen daarbij wie aan de finalerace mogen deelnemen, de 'All Star Race' waarin twaalf coureurs deel mogen nemen.

Nieuwsgierig geworden? De race wordt in Nederland live uitgezonden door Ziggo Sport Racing vanaf de vroege zondagavond op 24 maart aanstaande.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden