Indycar presenteert nieuwe auto voor 2018

25 jul. 2017 11:17 Ruud Dimmers 0 reacties
De Amerikaanse raceklasse Indycar heeft haar nieuwe bolide voor 2018 gepresenteerd. Bij het ontwikkelen van de nieuwe auto is er gelet op het verbeteren van de veiligheid, maar het voornaamste doel was om ervoor te zorgen dat close racing meer dan ooit mogelijk wordt.

Amerikaanse tegenhanger Formule 1 presenteert nieuwe bolide

Geen Halo of Shield op een Indycar. Ondanks de zware crashes en dodelijke ongevallen in de Indycar wil men niet aan dit soort oplossingen, terwijl de Formule 1 zonder deze incidenten de Halo introduceerde.

De nieuwe Indycar moet de serie naar een hoger niveau brengen. Dallara ontwierp het chassis voor motorleveranciers Honda en Chevrolet, waarbij de motorleveranciers niet langer een eigen aeropackage hebben. Het chassis is voor alle deelnemers gelijk, waardoor invloed van een coureur op het resultaat veel groter is. Er is ingezet op het verbeteren van de aerodynamica, waarbij de auto's een veel modernere uitstraling krijgen.

Inhalen en close racing stonden bovenaan de wensenlijst van de organisatie van de Indycar-series. Om die reden is ervoor gekozen om downforce te winnen via de onderkant van de auto, maar tegelijkertijd de voor- en achtervleugel te verkleinen. Hierdoor hebben de coureurs minder last van drag en kunnen ze dichter achter hun voorganger rijden.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen