Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Indycar presenteert nieuwe auto voor 2018

De Amerikaanse raceklasse Indycar heeft haar nieuwe bolide voor 2018 gepresenteerd. Bij het ontwikkelen van de nieuwe auto is er gelet op het verbeteren van de veiligheid, maar het voornaamste doel was om ervoor te zorgen dat close racing meer dan ooit mogelijk wordt.

Geen Halo of Shield op een Indycar. Ondanks de zware crashes en dodelijke ongevallen in de Indycar wil men niet aan dit soort oplossingen, terwijl de Formule 1 zonder deze incidenten de Halo introduceerde. De nieuwe Indycar moet de serie naar een hoger niveau brengen. Dallara ontwierp het chassis voor motorleveranciers Honda en Chevrolet, waarbij de motorleveranciers niet langer een eigen aeropackage hebben. Het chassis is voor alle deelnemers gelijk, waardoor invloed van een coureur op het resultaat veel groter is. Er is ingezet op het verbeteren van de aerodynamica, waarbij de auto's een veel modernere uitstraling krijgen. Inhalen en close racing stonden bovenaan de wensenlijst van de organisatie van de Indycar-series. Om die reden is ervoor gekozen om downforce te winnen via de onderkant van de auto, maar tegelijkertijd de voor- en achtervleugel te verkleinen. Hierdoor hebben de coureurs minder last van drag en kunnen ze dichter achter hun voorganger rijden.

39lMTvu4vV0

889569897499549701

BOLDER. SAFER. MORE THRILLING. #INDYCAR More info: https://t.co/SDg32M0wyg pic.twitter.com/naVxdtsNXj — IndyCar Series (@IndyCar) 24 juli 2017

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"