Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

IndyCar-race om snel te vergeten voor Veekay op Mid Ohio

Rinus 'Veekay' van Kalmthout is er niet in geslaagd te imponeren in de IndyCar race op Mid Ohio. Hij kwam niet verder dan de zestiende plaats. De zege was er voor Jozef Newgarden.

Veekay Mid Ohio
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ed Carpenter Racing

De IndyCar race op het Mid Ohio Sport Cars Course gaat tumultueus van start met twee snelle cautions. Bij de start gaat een drietal coureurs in de rondte, waarna bij de herstart Ed Jones tegen de gespinde Will Power botst. Rinus Veekay, die net buiten de top tien startte, weet uit de problemen te blijven en klimt zodoende in die eerste ronden die overwegend achter de pace car worden verreden op naar P8.

Veekay maakt vervolgens goed gebruik van de tweede herstart door meteen op te schuiven naar de zevende plaats ten koste van Graham Rahal. Na 24 ronden wisselt hij van de reds naar de blacks, waarbij hij terugvalt naar de zeventiende plaats. Als iedereen die eerste stop heeft gemaakt, ligt Veekay tiende.

De race komt dan in relatief rustig vaarwater terecht. De pace car kan zich schuilhouden in de pits, terwijl in de top tien eigenlijk alleen Romain Grosjean wat plaatsen weet te winnen. Na 53 ronden maakt Veekay zijn tweede stop, waarbij hij terugvalt naar P14. Hij kiest opnieuw voor de zwarte, harde banden om de race op uit te rijden.

Het blijkt bepaald niet de winnende strategie te zijn, want hij weet zich daarna niet meer op te werken. In plaats daarvan verliest hij nog enkele plaatsen, terwijl Graham Rahal, de coureur waar hij in de eerste ronden vóór lag, zesde wordt. Veekay komt niet verder dan de zestiende positie.

De race op het heuvelachtige circuit wordt gewonnen door Jozef Newgarden, die zo goed als de hele wedstrijd aan de leiding reed. In de slotronde werd hij nog opgejaagd door voormalig Formule 1-coureur Marcus Ericsson, maar die jacht werd te laat geopend. Alex Palou maakt op P3 het podium compleet.

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team