Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

IndyCar-ster reageert op uitspraken Verstappen: 'Dat zijn smoesjes!'

Max Verstappen zou naar eigen zeggen geen gooi willen doen naar de overwinning in de Indy 500 omdat het te onveilig is, maar IndyCar-coureur Alexander Rossi snapt daar niets van.

De Indy 500 staat op het lijstje van menig autocoureur, maar niet op die van Max Verstappen. De Nederlander vindt het te gevaarlijk, zo liet hij vorige week weten toen hij daar in gesprek met onder meer RacingNews365 naar werd gevraagd. "Ik heb geen behoefte om voor de Triple Crown te gaan. Tenminste, niet de Indy 500. Ik heb waardering voor wat ze doen." "Het is krankzinnig wat die coureurs daar doen. Ik heb er enorm veel respect voor, maar voor mij, vooral omdat ik voor een lange periode in F1 zit, hoef ik mijn leven daar niet te riskeren en mezelf mogelijk te verwonden aan mijn benen of wat dan ook. Het is het gewoon niet meer waard, laat ik het zo zeggen."

De volledige uitspraken van Verstappen lees je hier terug

IndyCar-ster: "Ooit was ik ook zo"

Alexander Rossi, voormalig Formule 1-coureur en inmiddels een IndyCar-ster, won de Indy 500 tijdens zijn rookieseizoen in 2016, een jaar nadat hij de overstap maakte vanuit de Formule 1 naar de raceklasse in zijn thuisland. Als hij in de Sky Sports F1's Any Driven Monday show wordt geconfronteerd met die woorden van Verstappen, ziet hij zijn oude zelf daar in terug. "Ik was diezelfde persoon. Als je op weg bent naar de Formule 1 of je hele wereld daar om draait, bestaan andere races niet voor je. Je focust je echt maar op een ding." "Bij mij was dat hetzelfde. Ik wist wat de Indy 500 was, maar ik besteedde er geen aandacht aan. Als je later echter de kans krijgt om mee te doen, dan is het echt een geweldig evenement. Niet alleen in de autosport, maar wereldwijd. Het is het grootste eendaagse sportevenement op aarde!", is Rossi enthousiast.

Rossi: Argument over veiligheid is een smoesje

Wijzend naar de Grand Prix van Monaco, die vorige week op dezelfde dag als de befaamde race op The Brickyard werd verreden, vindt Rossi niet dat de Indy 500 veel gevaarlijker is dan F1. Hij vindt de woorden van Verstappen dan ook geen geldig argument. 'Een smoesje', zo noemt de Amerikaan het. "Op een manier is de Indy 500 misschien ietwat gevaarlijker ja, maar we hebben tijdens de Indy 500 vier crashes gehad, waarbij we geen auto's hadden die door midden braken. Dat kan je niet zeggen over de GP van Monaco", wijst hij naar de klapper van Schumacher, wiens Haas-bolide in twee stukken eindigde toen de versnellingsbak en de achteras afbrak. "Ik vind dan ook dat het veiligheidsargument een smoesje is. De antwoorden verbazen me niet, maar dat betekent niet dat ik het er mee eens ben", zo sluit de Amerikaan af.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'