Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

IndyCar-supertalent gaat Formule 1-debuut maken voor McLaren

Colton Herta, een van de meest talentvolle IndyCar-coureurs van het moment, heeft een contract getekend met het F1-team van McLaren, voor wie hij dit jaar een testprogramma af zal werken.

In de IndyCar-klasse is Colton Herta een van de hoogst aangeschreven coureurs. De zesvoudig racewinnaar werd recent al gelinkt aan een F1-stoeltje bij Andretti, mochten zij daadwerkelijk de overstap naar de Formule 1 maken. Dit jaar kan hij in ieder geval alvast wat proeven aan de koningsklasse van de autosport, want de Amerikaan heeft een testcontract getekend bij McLaren voor het 2022-seizoen.

Herta in 2021-bolide

Tot aan dit jaar mocht er buiten officiële testdagen om alleen getest worden in F1-auto's die ouder dan twee seizoenen waren, maar omdat de auto's van dit jaar helemaal anders zijn, mag er ook in 2021-materiaal gereden worden tijdens zo'n test. Herta mag dit jaar dan ook aan de slag in de MCL35M, waarmee McLaren vorig jaar vierde werd in het kampioenschap. Teambaas Andreas Seidl legt uit waarom men deze kans geeft aan de jonge coureur. "Colton is een bewezen talent in IndyCar en we kijken vol interesse naar hoe hij zich aanpast aan de Formule 1-bolide. We geloven dat dit testprogramma hem waardevolle ervaring zal geven."

Herta is blij

Colton Herta is logischerwijs heel erg opgetogen door de kans die hij krijgt. "Ik wil McLaren graag bedanken voor de kans om mijn eerste F1-meters te maken. Dat staat altijd al op mijn bucket list." "Dit is een geweldige kans voor mij om ervaring op te doen in een nieuwe vorm van autosport en te leren van een groot team als McLaren", aldus de Amerikaan. Op dit moment zal hij niet in aanmerking komen voor bijvoorbeeld een zitje of een invalbeurt, omdat Herta niet genoeg superlicentiepunten heeft daarvoor.

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije