Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
McLaren

IndyCar-supertalent gaat Formule 1-debuut maken voor McLaren

Colton Herta, een van de meest talentvolle IndyCar-coureurs van het moment, heeft een contract getekend met het F1-team van McLaren, voor wie hij dit jaar een testprogramma af zal werken.

In de IndyCar-klasse is Colton Herta een van de hoogst aangeschreven coureurs. De zesvoudig racewinnaar werd recent al gelinkt aan een F1-stoeltje bij Andretti, mochten zij daadwerkelijk de overstap naar de Formule 1 maken.

Dit jaar kan hij in ieder geval alvast wat proeven aan de koningsklasse van de autosport, want de Amerikaan heeft een testcontract getekend bij McLaren voor het 2022-seizoen.

Herta in 2021-bolide

Tot aan dit jaar mocht er buiten officiële testdagen om alleen getest worden in F1-auto's die ouder dan twee seizoenen waren, maar omdat de auto's van dit jaar helemaal anders zijn, mag er ook in 2021-materiaal gereden worden tijdens zo'n test.

Herta mag dit jaar dan ook aan de slag in de MCL35M, waarmee McLaren vorig jaar vierde werd in het kampioenschap. Teambaas Andreas Seidl legt uit waarom men deze kans geeft aan de jonge coureur.

"Colton is een bewezen talent in IndyCar en we kijken vol interesse naar hoe hij zich aanpast aan de Formule 1-bolide. We geloven dat dit testprogramma hem waardevolle ervaring zal geven."

Herta is blij

Colton Herta is logischerwijs heel erg opgetogen door de kans die hij krijgt. "Ik wil McLaren graag bedanken voor de kans om mijn eerste F1-meters te maken. Dat staat altijd al op mijn bucket list."

"Dit is een geweldige kans voor mij om ervaring op te doen in een nieuwe vorm van autosport en te leren van een groot team als McLaren", aldus de Amerikaan.

Op dit moment zal hij niet in aanmerking komen voor bijvoorbeeld een zitje of een invalbeurt, omdat Herta niet genoeg superlicentiepunten heeft daarvoor.

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull