Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

IndyCar-team richt pijlen op Mick Schumacher

Hoewel Mick Schumacher nog altijd hoopt op een rentree in de Formule 1, is hij ook gewild in andere raceklasse. Het IndyCar-team Dale Coyne Racing wil hem graag hebben.

Mick Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gaan we Mick Schumacher volgend seizoen in de Amerikaanse IndyCar zien racen? Wel als het aan Dale Coyne ligt. De oud-coureur strijdt met zijn eigen team Dale Coyne Racing in de IndyCar en geeft aan al gesproken te hebben met de Duitser.

“Er zijn allemaal Formule 2-coureurs die als eerste of tweede eindigen, maar geen echte toekomst in de Formule 1 hebben. Mick Schumacher is daar een perfect voorbeeld van. We zouden zo'n geweldige coureur graag hier verwelkomen", zegt Coyne tegen Auto Motor und Sport.

De kans op een snelle transfer van Schumacher lijkt momenteel echter klein. “We praten met Mick Schumacher. Maar hij heeft zijn hoop nog steeds gevestigd op de Alpine-verbintenis. Ik zou het geweldig vinden als we de kans krijgen.” Schumacher rijdt dit seizoen in het WEC-kampioenschap voor Alpine en is tevens ook reserverijder bij Mercedes. De zoon van Michael Schumacher hoopt nog altijd zijn rentree in de Formule 1 te kunnen maken. 

Nu bekend is geworden dat Esteban Ocon na dit seizoen vertrekt bij Alpine, is Mick Schumacher een van de namen (naast Jack Doohan) die genoemd wordt als mogelijke vervanger. Teambaas Bruno Famin gaf eerder al hoog op over Schumacher. "We zijn erg blij met Mick, hij is supersnel. Maar dat is niet het belangrijkste in het WEC. Je moet een constant goed niveau laten zien en je presenteren als een teamspeler. Ik ben erg onder de indruk van zijn houding.”

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training