Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Indycar test veiligheidsscherm op Indianapolis Motor Speedway

De Indycar Series test verder met het veiligheidsscherm op de Indianapolis Motor Speedway. Het is voor het eerst dat het scherm op topsnelheid getest gaat worden.

Scott Dixon testte het veiligheidsscherm eerder al op de kleinere oval van Phoenix. Er werden weinig problemen gemeld, anders dan dat de rijwindkoeling voor de coureurs gehinderd werd. Op 30 april zal Penske-coureur Jozef Newgarden de testwerkzaamheden een dag na een gezamenlijke Indycar-test voortzetten op de Indianapolis Motor Speedway. Op de fameuze oval zal het veiligheidsscherm voor het eerst op Indycar's topsnelheid getest worden: "Dit is weer een volgende stap in de ontwikkeling van het device. De baan in Phoenix staat geen hele hoge snelheden toe, maar er wordt nergens harder gereden dan op de Indianapolis Motor Speedway" , zo legt Newgarden uit.

"Ik kijk ernaar uit het scherm te testen en zal eerlijk zeggen wat ik ervan vind. Dat is ook wat de organisatie verwacht en waarom ze de mening van een tweede coureur willen horen." In de Formule 1 werd het idee van het veiligheidsscherm al vrij snel afgeschoten en koos men uiteindelijk voor de minder populaire halo als veiligheidsmaatregel.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'