Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Indycar test volgende week eigen veiligheidsscherm

Indycar-coureur Scott Dixon test volgende week donderdag zijn Indycar-bolide, voorzien van een veiligheidsscherm. Doel van de test is het in kaart brengen van mogelijke visuele beperkingen.

Niet alleen de Formule 1 heeft de hoofdbescherming van haar coureurs hoog in het vaandel staan. Ook aan de andere kant van de plas is men volop bezig met het almaar verbeteren van de veiligheid van de coureurs. Het uitproberen van een 'windscreen' op de auto is daarin de volgende stap. Viervoudig Indycar-kampioen Scott Dixon stuurt daarom volgende week donderdag zijn Honda over een oval nabij Phoenix. Het scherm zal zowel overdag, in de avondschemering als in het complete donker worden worden getest.

"Het scherm moet onder alle omstandigheden en op alle circuits waar we racen goed zicht garanderen" , legt Indycar-kopstuk Jay Frye uit. "Daarnaast hebben we niet alleen een product willen ontwikkelen dat bijdraagt aan de veiligheid, maar dat er ook goed uit ziet." In 2015 werd nog maar eens pijnlijk duidelijk dat cockpitbescherming geen overbodige luxe is. Voormalig Formule 1-coureur Justin Wilson liet tijdens een Indycar-race op Pocono Raceway het leven, nadat een brokstuk van een andere auto hem op het hoofd raakte.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'