Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

IndyCar-wereld lacht Formule 1-vergelijking weg: "Onze show is veel beter"

Waar de Formule 1 al sinds 2012 te bewonderen is op het Circuit of The Americas in Texas en inmiddels zeven edities op het Amerikaanse circuit heeft afgewerkt, daar strijkt de IndyCar Series voor de eerste keer in haar historie neer op het uitdagende circuit. Het tempo waarmee de IndyCars rijden maakt in Europa veel tongen los.

De aerodynamisch minder onderlegde IndyCars komen op het Circuit of The Americas, een baan met een lengte van ongeveer vijf en een halve kilometer, ongeveer vijftien seconden tekort op de bolides uit haar Europese tegenhanger.

Het kwam de IndyCars - niet voor het eerst - op veel kritieken te staan vanuit Europa. In de Amerikaanse paddock wordt echter luchtig gereageerd op de aantijgingen dat de wagens veel slomer zijn dan de F1-bolides. "Hier wordt tenminste een echte show neergezet", grinnikt Marco Andretti, kleinzoon van de legendarische Mario Andretti, op zijn persoonlijke Twitter-account.

"Normaliter scheuren wij met 240 mijl per uur (ongeveer 385 kilometer per uur, red.) over de speedways", vervolgt Andretti in een andere tweet. "Wij gaan dus écht niet sloom! In de IndyCars beschikken we over een tiende van het budget dat de rijkste F1-teams hebben", legt de Amerikaan uit.

De IndyCar Classic op het Circuit of The Americas wordt zondagavond (Nederlandse tijd) verreden, de start is om 18.37 uur. De race wordt in Nederland live uitgezonden op Ziggo Sport Racing, René Hoogterp verzorgt het commentaar bij de beelden. In het voorprogramma van de IndyCar-wedstrijd mag RN365-columnist Rinus van Kalmthout zijn opwachting maken in de Indy Lights-races.

Voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten van oktober 2018 sprak RacingNews365 uitgebreid met ervaringsdeskundigen Arie Luyendijk en Robert Doornbos over het verschil tussen Europa en de Verenigde Staten. Teruglezen? Klik dan op deze link!

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"