Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Ingedutte topteams F1 eindelijk wakker geworden"

Nieuwbakken Williams-coureur George Russell prijst zichzelf gelukkig dat de topteams in de Formule 1 eindelijk de ogen hebben geopend en de waarde van de juniorklassen inzien. In 2019 stromen diverse talenten van de topteams door naar felbegeerde zitjes.

Namens Mercedes mag George Russell instappen bij klantenteam Williams, het team dat afgelopen seizoen weliswaar laatste werd, maar een enorme staat van dienst heeft. Bij andere topteams is eenzelfde trend gaande. Pierre Gasly schuift door naar Red Bull Racing, terwijl Charles Leclerc een kans krijgt bij Ferrari en Lando Norris bij McLaren aan zijn F1-avontuur mag beginnen.

"Een zeer positieve ontwikkeling. De Formule 1-teams beginnen de waarde van de juniorcategorieën onder de Formule 1 weer te erkennen", zo laat de jonge Brit Russell optekenen. "Lando en ik mogen onszelf gelukkig prijzen dat we die kans krijgen na een jaar waarin we achter de schermen al actief mee konden kijken." Russell erkent op zijn beurt dat hij nog veel zal moeten leren in zijn debuutjaar, maar verwacht dat dat wel goedkomt: "Hoe meer we komend seizoen leren, hoe sneller we worden, maar ik denk dat de generatie coureurs waar ik mezelf ook toe reken al van een zeer hoog niveau is."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje