Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Inhaalraces Formule 1 verleden tijd'

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff behoren klassieke inhaalraces tot het verleden. De realiteit is dat de verschillen tussen teams kleiner zijn geworden en dat het lastiger is geworden van achteren naar voren te rijden.

De beperkte opmars van Valtteri Bottas in Australië maakte duidelijk dat het rijden van een inhaalrace anno 2018 nagenoeg onmogelijk is. Valtteri Bottas wist in de snel geachte Mercedes slechts drie auto's op eigen kracht te passeren. Daarmee tekende hij overigens voor meer dan de helft van het totaal aantal inhaalacties van de dag. "Ik denk dat dit de nieuwe realiteit is" , zegt Mercedes teambaas Toto Wolff daarover. "Hij haalde meer mensen in dan wie ook en had dat nodig om in de top tien te finishen."

"Valtteri deed het dus uitstekend, maar kwam niet verder, omdat het veld zo dicht op elkaar zat. Een situatie waarin een auto als een warm mes door de boter snijdt, lijkt niet langer meer denkbaar. Welkom bij de nieuwe Formule 1." Mercedes, Ferrari en Red Bull hebben niet meer de dominantie over de rest van voorgaande jaren, meent Wolff. "Ik verwacht alsnog wel dat deze drie teams om de titel zullen strijden, maar daar achter staan McLaren, Haas en Renault minder ver weg dan voorheen. Daarom was het voor Valtteri Bottas en bijvoorbeeld ook Max Verstappen onmogelijk om 'zomaar even' naar voren te rijden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"