Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Interlagos moet GP Brazilië mogelijkerwijs afstaan aan Rio

De Grand Prix van Brazilië wordt nog tot en met het seizoen 2020 op het Autódromo José Carlos Pace in São Paulo, in de volksmond Interlagos genoemd, gehouden. Wat er daarna gaat gebeuren, is nog een raadsel. Braziliaanse media menen dat de Formule 1 wil verkassen.

Formule 1-supremo Chase Carey zou na de Braziliaanse GP van iets meer dan een week geleden, naar een andere grote stad in het Zuid-Amerikaanse land zijn gevlogen. De Amerikaan bracht een bezoek aan Rio de Janeiro.

In Rio werd tussen 1981 en 1990 de Grand Prix van Brazilië gehouden op het inmiddels gesloopte circuit van Jacarepagua. Een groot gedeelte van die baan werd omgeploegd om plaats te maken voor het Olympische dorp, wat in 2016 benodigd was. Het doorgaans goed ingelichte medium Globo wist te melden dat Carey gezien was in Rio de Janeiro, kort na de Braziliaanse GP in Interlagos. De baas van de sport had laten weten dat de Cidade Maravilhosa , de wonderbaarlijke stad, een prachtige plaats zou zijn om een Formule 1-race te organiseren. Zesenveertig keer stond de Grand Prix van Brazilië op het programma, op de tien bovengenoemde keren na vond de wedstrijd telkens plaats in São Paulo.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract