Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Internationale media: De punten zijn voor Verstappen, de lofzang voor Hamilton

Valtteri Bottas won op zaterdag de sprintkwalificatie tijdens de Grand Prix van Brazilië, terwijl Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton zich vanaf de laatste startplek terugvocht naar plek vijf. Volgens de internationale media is de titelstrijd tussen de zevenvoudig wereldkampioen en Max Verstappen dan ook nog lang niet beslist.

In Italië genoot men zaterdag van het optreden van Lewis Hamilton tijdens de sprintkwalificatie op het Interlagos-circuit. 'Hamilton doet de samba', kopt de Gazzetta dello Sport . 'Van achteruit reed de Mercedes-coureur naar de vijfde plek, terwijl teamgenoot Valtteri Bottas titelconcurrent Max Verstappen versloeg. Daardoor is de strijd om de titel nog altijd in leven! Het is voor normale mensen niet mogelijk om in 24 ronden vijftien coureurs in te halen, dat kan alleen wanneer je Lewis Hamilton heet. Door het optreden van Hamilton werd de sprintkwalificatie een waar spektakel en deed de Brit Ayrton Senna herleven.' 'Verstappen loopt uit, maar Hamilton vliegt', schrijft de Corriere dello Sport . 'Gediskwalificeerd en daarna de comeback van een woedende Hamilton. Toch was het Verstappen die wederom een stapje dichterbij zijn eerste wereldtitel kwam tijdens de sprintkwalificatie. Hamilton kwam ondanks zijn geweldige optreden namelijk niet verder dan de vijfde plek en daardoor liep Verstappen enkele punten uit in de strijd om de wereldtitel.' 'Op zaterdag, om zeven uur in de avond, leek alles voorbij te zijn voor Hamilton. Twee uur later lag de strijd om het wereldkampioenschap weer helemaal open. Een heldhaftige Bottas bleef Verstappen namelijk voor en Hamilton haalde alles uit de kast, waardoor hij maar liefst vijftien plaatsen in 24 ronden wist te winnen! Hij redde daarmee de meubels en nog belangrijker, het gevoel van eigenwaarde door op de baan coureurs als Sebastian Vettel, Lando Norris en Charles Leclerc te passeren. Er zit weer leven in het kampioenschap na een dag van opgekropte spanningen', aldus het Spaanse Marca .

'Hamilton redt de meubelen'

In Groot-Brittannië is men logischerwijs zeer blij met het optreden van landgenoot Hamilton. 'Lewis vecht terug', luidt de strijdvaardige titel van de BBC. 'Hamilton sneed door het veld met een klinische agressie, waarmee hij de sterke pace van zijn Mercedes-bolide liet zien. Gezien het moeilijke weekend dat Hamilton beleeft, zal de Mercedes-coureur het zeker zien als een van zijn beste optredens van het seizoen. Het sterke optreden liet daarnaast zien dat Hamilton op zondag zelfs nog voor een podium kan gaan. Doordat Verstappen vanaf plek twee van start gaat, is de kans echter bijzonder klein dat Hamilton dit weekend punten goed zal maken in de strijd om de wereldtitel.' In Frankrijk zien we een bekende zin terug. 'Hamilton redt de meubelen', schrijft L'Equipe. 'Hamilton reed zichzelf knap naar voren tijdens de sprintkwalificatie, maar alsnog zal hij vanaf de tiende plek van start gaan tijdens de GP van Brazilië, aangezien hij nog een gridpenalty moet incasseren. Daardoor zal hij zichzelf opnieuw naar voren moeten zien te werken, maar de Brit lijkt vol vertrouwen te zijn. Zo liet hij tegenover de pers in Brazilië weten dat hij zich niet gewonnen zal geven.'

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"