Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Internationale media lyrisch over contractverlenging Verstappen

In de internationale media is met verbazing gereageerd op de contractverlenging van Max Verstappen bij Red Bull. Tegelijkertijd spreekt men van een meesterlijke zet van de energiedrankjesfabrikant, maar wel een zet waarmee de transfermarkt op slot kan worden gegooid.

Max Verstappen blijft tot en met 2023 bij Red Bull. Het was gisteren de aankondiging die niemand zag aankomen, maar die bij de internationale media het nodige respect inboezemt. In Italië weet de Corriere dello Sport zeker dat het nieuwe contract, en met name de loopduur ervan, een directe reactie is op het onlangs verlengde contract van Charles Leclerc bij Ferrari: "Ze kopiëren de stappen die Leclerc bij Ferrari zet." De Italiaanse publicatie haalt ook de belangrijke rol van Honda in het geheel aan, net zoals de Gazzetta dello Sport dat doet, waarbij de naam Ayrton Senna wel móét vallen: "Max Verstappen is de man van honderd miljoen en Honda betaalt hem in goud om hem tot de nieuwe Senna te maken. Honda doet er alles aan om de hoogtijdagen van de Braziliaan en Alain Prost te doen herleven." Tekst gaat verder onder de video.

Het Britse Sky Sports F1 en het Franse Le Figaro zijn het erover eens dat het een meesterzet is maar ook dat het eens zo boeiende silly season 2021 een stuk minder interessant is geworden: "Nu de grootste talenten voor de toekomst (Verstappen en Leclerc, red.) voor langere tijd zijn vastgelegd, hoeven we met het oog op rijderswisselingen in 2021 geen spektakel meer te verwachten", aldus de Britse sportzender. "De grootste vraag die nu nog op tafel ligt is 'wat gaan Lewis Hamilton en Sebastian Vettel doen in 2021?'", voegt Le Figaro daar aan toe. "Het aanblijven van Verstappen kan de transfermarkt op slot hebben gegooid." Het is echter Sky Sports dat het signaal dat Red Bull afgeeft door Verstappen voor de aankomende vier jaar te claimen, het sterkst en met één woord tracht te typeren: "Een coup, dat is het."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'