© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Internationale pers: 'Verstappen zet titelstrijd op zijn kop'

02 jul. 2018 11:01 Wanda Bisschop 0 reacties
Van zero naar hero en dat slechts in een paar races tijd. Het overkomt Max Verstappen die na zijn mindere seizoensopening door de pers met de grond gelijk werd gemaakt en nu de hemel in wordt geprezen voor zijn strakke overwinning in de GP van Oostenrijk.

Outsiderkansen voor Verstappen en Ricciardo

Het Italiaanse Gazzetta dello Sport heeft in ieder geval genoten van de onverwachtse overwinning van onze landgenoot en stelt dat de titelstrijd spannender is dan ooit.

"Dankzij zijn overwinning in de Oostenrijkse GP heeft Max Verstappen de titelstrijd volledig open gegooid. Een overwinning die door Red Bull totaal niet werd verwacht na de problemen in de kwalificatie waarbij de renstal zelfs vreesde voor Haas F1. Onder luide toejuichingen van vele Nederlandse fans werd de overwinning gevierd en heeft Verstappen ervoor gezorgd dat alles weer mogelijk is in deze spannende titelstrijd."

Ook het Duitse Bild ziet in Verstappen ineens een verraderlijke outsider voor het kampioenschap.

"Verstappen bleef koel, ploegde zich door de openingsronde heen en pakte op koelbloedige wijze zijn eerste zege in 2018. Met nog twaalf races te gaan, is er veel mogelijk. Zowel Ricciardo als nu ook Verstappen gelden als outsiders voor de titel."

Het Engelse The Guardian is vol lof over de wijze waarop Verstappen zijn banden onder controle hield en stelt dat dit de grondslag voor zijn overwinning is geweest.

"Er is niemand die zegt dat Max Verstappen deze zege in Oostenrijk niet heeft verdiend, hij reed gewoon een perfecte race. Hij had volledige controle over zijn wagen, bepaalde de snelheid en hield zijn banden tot de laatste ronde volledig onder controle terwijl de concurrentie niet wist wat ze moesten doen met al die blaren op het rubber. Een onverwachtse overwinning voor Red Bull op hun eigen circuit."

Ook het Franse Le Figaro is onder de indruk van het bandenmanagement van de jonge Red Bull coureur.

"Een fantastische race. Voor eigen publiek pakte Verstappen mede dankzij problemen bij Mercedes zijn eerste zege van dit seizoen. Als enige coureur hield hij zijn banden heel en profiteerde hij maximaal van de problemen bij Mercedes."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen