Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Interview Tom Coronel: 'Met mijn ervaring sneller zijn dan de jonge honden'

Tom Coronel verschijnt in april aan de start van de nieuwe WTCR-klasse. In zijn geel rode Honda van Boutsen Ginion Racing moet de routinier opboksen tegen een mix van jong talent en gevestigde namen.

Dit seizoen begint Tom Coronel aan een nieuw avontuur in de vorm van zijn deelname aan het WTCR-kampioenschap. In een interview met Racingnews365 blikt Tom vooruit op zijn seizoen Coronel is met zijn 45 jaar een van de routiniers in de klasse waarin een mix van gevestigde namen en jonge talenten actief zijn. Zo staan ervaren rotten Rob Huff en Tiago Monteiro aan de start, maar zien we ook de zoon van voormalig F1-coureur Olivier Panis terug. Ten opzichte van de jonge talenten heeft Coronel een belangrijk voordeel: ervaring. "De jonge mannen zijn razendsnel en naarmate je ouder wordt verlies je wat aan pure snelheid over één ronde. Met mijn ervaring ben ik echter beter in staat om tijdens de race een goed en snel tempo te rijden. Bij de jeugd zie je dat ze veel meer verval hebben, mede doordat ze meer risico nemen en zo meer vergen van hun banden, of dat ze er soms nog eens afgaan." "Mijn voordeel is dat ik alle circuits ken en meer ervaring heb dan de jonge coureurs in dit soort auto's. Dat moet zich tijdens de races uitbetalen."

Als titelkandidaat ziet Coronel zich niet op voorhand. Zijn doel is om in de top vijf van het kampioenschap te finishen. Daarbij is zijn doel 3x3x3. Drie zeges, drie tweede plaatsen en drie derde plaatsen. Met deze eindscore zou de Honda-coureur meer dan tevreden zijn. "We verwachten een erg competitief veld, waarin de verschillen tussen de diverse merken en coureurs erg klein zijn. Dat biedt ons ook mogelijkheden. De top vijf in het kampioenschap moet mogelijk zijn als alles goed gaat."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"