Interview Tom Coronel: 'Wij zijn uniek in de Dakar Rally'

24 jan. 2018 18:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Tim en Tom Coronel zijn echte Dakar-helden. Niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld is het duo razend populair. Ze rijden de Dakar niet om te winnen, maar wel om de fans een super gave ervaring te geven. Racingnews365 sprak met Tom Coronel over zijn Dakar en alle bijzondere momenten.

Gebroeders Coronel veroveren de wereld tijdens Dakar

Tim en Tom Coronel hebben geen geheimen tijdens de Dakar Rally. Fans mogen alles van ze zien, alles over ze weten en alles aan ze vragen. Zo hadden wij van Racingnews365 het item 'Dakarvragen met Tim en Tom'. Hierin konden bezoekers van onze site vragen stellen aan de racende tweeling. Van alles kwam daarin voorbij, van het beroemde 'kuiltje graven om een hoopje te maken' tot en met een uitleg over de navigatie tijdens Dakar.

'Meedoen is belangrijker dan winnen', het is een cliché maar geldt wel voor Tim en Tom Coronel. Ze rijden Dakar niet om te winnen en zullen die kans ook nooit krijgen, aldus Tom.

"Mensen moeten niet denken dat we meedoen om de rally te winnen. Dat is gewoon onmogelijk. Dat begint al bij de budgetten van de fabrieksteams, die zijn zoveel hoger. Plus wij rijden met een eigen auto in plaats van een gekochte Toyota of zo."

Juist dat laatste is zeer belangrijk en onderscheidend. De Coronels willen geen eenheidsworst zijn. Ze willen een bijzondere auto onder hun kont hebben om een echt avontuur te beleven. En dat avontuur delen ze graag met de fans overal ter wereld.

"We doen het voornamelijk voor de fun factor. We willen goed mee kunnen komen in de top 15 of 20. Het is voor ons ook amusement. We willen ook voor de fans een show weggeven en ze alles laten zien."

"De rally was loodzwaar maar mensen mogen van ons alles zien. Niet alleen de mooie momenten, maar ook de momenten waarop we echt kapot zijn of een potje moeten janken. Wij schamen ons daar niet voor. Bij topsport hoort ook emotie."

Die emotie mogen de fans ook zien. Tim en Tom schuwen het niet om te laten zien dat Dakar ook echt afzien is. Soms is het lachen, maar op sommige momenten is het incasseren en een potje brullen. Juist die benadering maakt het duo uniek en wereldwijd zelfs populairder dan winnaar Carlos Sainz of andere Dakar-toppers.

Tom vertelt over de dertiende etappe waarin het bijna mis ging voor de Coronels. Koolmonoxide zorgde voor een zeer gevaarlijke situatie en Tom ging zelfs bijna van zijn stokje.

"Tijdens de voorlaatste etappe brak de uitlaat waardoor er gassen in de cockpit kwamen. Daar heb je in het begin niets van door, maar op een gegeven ogenblik ga je echt bijna ‘out’. Het was echt erg op dat moment."

"Die beelden laten we ook gewoon zien aan de mensen. We willen Dakar bij de mensen thuis brengen, ze alles laten beleven. Daar horen dit soort momenten ook gewoon bij en niet alleen de mooie plaatjes."

Mensen mogen alles van ons zien, ook de zware momenten
Tom Coronel

Het concept waarbij Tim en Tom zelf hun avonturen filmen en eigen mensen meenemen naar de rally zorgt voor wereldwijd succes. Tom heeft inmiddels 1 miljoen Likes op Facebook en op Twitter zijn de beide heren ook mateloos populair met honderdduizenden volgers. Deze komen lang niet allemaal uit Nederland, want in Zuid-Amerika is de Tim en Tom gekte nog groter.

"We zijn uniek in ons concept. We hebben eigen mensen mee naar de Dakar rally. Een eigen cameraman, een editor, een heel team erbij voor social media. Dit alles om de mensen het echte Dakar gevoel te laten beleven."

"Het was super om het samen met Tim te doen. Met je eigen broer soms een hele dag in een auto en dat twee weken lang. Ik zou dat met niemand anders kunnen. Andere coureurs rijden met ‘een’ navigator, wij rijden als broers met elkaar. Dat is echt uniek en maakt de ervaring veel mooier."

In 2019 zien we Tim en Tom Coronel weer aan de start van de Dakar Rally 2019. Het duo verschijnt dan beter voorbereid aan de start, met een verbeterde ‘beast’ zodat het echt kan vlammen. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen