Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Invaller Hulkenberg kijkt met een brede glimlach terug op een bizar weekend

Nico Hulkenberg zat op zaterdagochtend met een vriend een koffie te drinken toen hij gebeld werd door Otmar Szafnauer. De teambaas liet de Duitser direct naar de Nurburgring komen en daar toonde 'The Hulk' nogmaals zijn klasse. Hulkenberg pakte met een achtste plaats belangrijke punten voor Racing Point.

Hulkenberg eifel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Nico Hulkenberg liet na afloop van de race in de Eifel weten tevreden te zijn over zijn bijzondere optreden tijdens de Grand Prix op de Nurburgring: "Op de start na had ik eigenlijk een goede race waarin ik geen fouten maakte. Alleen bij de start had ik een schakelaar niet goed staan, dus toen ik wegreed moest ik nog een schakelaar snel omzetten. Dat gaf voor de rest geen problemen, maar daardoor was het geen geweldige start", aldus de breed grijnzende Hulkenberg tegenover onder andere RacingNews365.

De Duitser kon doordat hij op het laatste moment pas werd opgeroepen geen vrije training meer rijden. Ondanks dat Hulkenberg de race met slechts enkele ronden op zak moest aanvangen, sleepte hij er een schitterende achtste plaats uit: "Ondanks dat de start dus niet lekker ging, ben ik echt super tevreden over de rest van de race. Ik focuste me vooral op mezelf en dat pakte uitstekend uit, ik vond namelijk vrij snel een goede racepace. Ook hield ik de banden goed in de eerste stint en dat resulteerde ondanks de komst van de safety car in een goed resultaat."

Doordat de baanomstandigheden niet eenvoudig waren voor de coureurs, vreesde Hulkenberg de safety car fase: "Ik was absoluut niet blij met de komst van de safety car, ik kreeg het gevoel dat het daardoor nog moeilijker zou worden. Het voordeel was echter dat we onze ronde goed mochten maken en zo kon ik de banden goed op temperatuur krijgen. Dat was een voordeel bij de herstart, want zo kon ik Charles Leclerc en Romain Grosjean vrij eenvoudig passeren. Zij reden namelijk nog op oude banden waardoor ze het lastig hadden in de eerste ronden na de safety-car."

"Na de race kreeg ik over de boordradio te horen dat Racing Point nu derde staat in de strijd om het wereldkampioenschap, wat natuurlijk geweldig is voor het team. Zelf was ik ook tevreden over mijn race en kan ik terugkijken op een bizar weekend. We zullen zien wat het voor de toekomst gaat brengen, want het blijft een raar seizoen. Ik weet nu in ieder geval dat ik toch telkens voorbereid moet zijn", aldus Hulkenberg, die nog niet weet of hij de rest van het seizoen als als reservecoureur aanwezig zal zijn. "Ik weet niet of het zin heeft om als reservecoureur wekelijks aanwezig te zijn. Dat is iets dat we intern zullen moeten bespreken."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Nico Hulkenberg

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen