Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Hulkenberg

Invaller Hulkenberg kijkt met een brede glimlach terug op een bizar weekend

Nico Hulkenberg zat op zaterdagochtend met een vriend een koffie te drinken toen hij gebeld werd door Otmar Szafnauer. De teambaas liet de Duitser direct naar de Nurburgring komen en daar toonde 'The Hulk' nogmaals zijn klasse. Hulkenberg pakte met een achtste plaats belangrijke punten voor Racing Point.

Hulkenberg eifel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Nico Hulkenberg liet na afloop van de race in de Eifel weten tevreden te zijn over zijn bijzondere optreden tijdens de Grand Prix op de Nurburgring: "Op de start na had ik eigenlijk een goede race waarin ik geen fouten maakte. Alleen bij de start had ik een schakelaar niet goed staan, dus toen ik wegreed moest ik nog een schakelaar snel omzetten. Dat gaf voor de rest geen problemen, maar daardoor was het geen geweldige start", aldus de breed grijnzende Hulkenberg tegenover onder andere RacingNews365.

De Duitser kon doordat hij op het laatste moment pas werd opgeroepen geen vrije training meer rijden. Ondanks dat Hulkenberg de race met slechts enkele ronden op zak moest aanvangen, sleepte hij er een schitterende achtste plaats uit: "Ondanks dat de start dus niet lekker ging, ben ik echt super tevreden over de rest van de race. Ik focuste me vooral op mezelf en dat pakte uitstekend uit, ik vond namelijk vrij snel een goede racepace. Ook hield ik de banden goed in de eerste stint en dat resulteerde ondanks de komst van de safety car in een goed resultaat."

Doordat de baanomstandigheden niet eenvoudig waren voor de coureurs, vreesde Hulkenberg de safety car fase: "Ik was absoluut niet blij met de komst van de safety car, ik kreeg het gevoel dat het daardoor nog moeilijker zou worden. Het voordeel was echter dat we onze ronde goed mochten maken en zo kon ik de banden goed op temperatuur krijgen. Dat was een voordeel bij de herstart, want zo kon ik Charles Leclerc en Romain Grosjean vrij eenvoudig passeren. Zij reden namelijk nog op oude banden waardoor ze het lastig hadden in de eerste ronden na de safety-car."

"Na de race kreeg ik over de boordradio te horen dat Racing Point nu derde staat in de strijd om het wereldkampioenschap, wat natuurlijk geweldig is voor het team. Zelf was ik ook tevreden over mijn race en kan ik terugkijken op een bizar weekend. We zullen zien wat het voor de toekomst gaat brengen, want het blijft een raar seizoen. Ik weet nu in ieder geval dat ik toch telkens voorbereid moet zijn", aldus Hulkenberg, die nog niet weet of hij de rest van het seizoen als als reservecoureur aanwezig zal zijn. "Ik weet niet of het zin heeft om als reservecoureur wekelijks aanwezig te zijn. Dat is iets dat we intern zullen moeten bespreken."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur