Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Irvine haalt uit: "Vettel een zwaar overschatte coureur"

Voormalig Formule 1-coureur Eddie Irvine vindt dat Sebastian Vettel zwaar teleurstelt. De uitgesproken Ier is van mening dat de Duitser zwaar overschat wordt en ziet in hem geen viervoudig wereldkampioen.

Sinds Vettel's overstap naar Ferrari krijgt de viervoudig wereldkampioen veel kritiek te verduren. De Duitser is de laatste seizoenen snel, maar alles behalve foutloos. Eddie Irvine, uitgesproken als altijd, vindt Vettel zwaar overschat.

"Ik denk dat Vettel goed is als hij de race vanaf de kop mag beginnen en niemand heeft die hem bedreigd. Als je kijkt naar Lewis dan is die echt aan het racen en gefocust om de concurrent in te halen", laat Irvine aan BBC weten. "Vettel, als die aan het racen is met iemand, dan is hij zo gefocust op zijn concurrent dat hij vergeet waar hij rijdt en uiteindelijk in zijn concurrent crasht. Iets wat met grote regelmaat voorkomt." Irvine, zelf in het verleden Ferrari-coureur, ziet in Vettel geen groot kampioen: "Ik denk dat hij een goede coureur is, maar een viervoudig kampioen? Dat zie ik niet terug. Ik denk dat hij zwaar overschat is. Hij kent maar één kunstje, terwijl Lewis' talent veel breder is."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"