Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Is de 'extra vakantie' in de F1 positief? "Dit moeten we vastleggen"

Nu de eerste drie races van het seizoen achter de rug zijn, is er een raceloze periode van drie weken, alvorens het Formule 1-circus zich begeeft naar Azerbeidzjan voor de GP in Bakoe. Otmar Szafnauer vindt het wel lekker, zeker met het oog op de drukke periode die eraan komt.

Door het wegvallen van de GP van China (wegens de regels rondom het coronavirus) is er op 16 april geen race in de Formule 1. Hierdoor hebben de teams nu een mini-break, alvorens op 30 april de volgende race op het programma staat, de GP van Azerbeidzjan. Waar de een graag in het ritme was gebleven, verwelkomt Otmar Szafnauer deze rustperiode. "Er zal wat vrije tijd komen voor de medewerkers en er zal druk gewerkt worden aan het maken van auto-onderdelen", vertelt de teambaas van Alpine aan onder meer RacingNews365 . Zeker dat laatste zal nodig zijn, na de crash in Australië waarbij beide Alpines flinke schade opliepen. Nu is daar de tijd voor, maar had Alpine niet zoveel herstelwerkzaamheden dan nog was Szafnauer blij met de vrije weken die er nu zijn. "Bij een racekalender met 23 races en veel double en triple headers, is het leuk om nu drie weken pauze te hebben, drie weken pauze in augustus en een pauze met kerstmis", geeft de Amerikaan aan.

In de toekomst vastleggen

"Misschien is het gewoon door geluk dat we weten dat het goed is om het zo te doen. Daarom moet het in de toekomst wellicht zo vastgelegd worden. Ik weet dat het seizoen pas net begonnen is, maar het gaat niet alleen om de start van het seizoen", zo vervolgt Szafnauer. "Veel mensen hebben hard gewerkt in de winter om de wagens klaar te maken voor testen en dan is er het testen zelf en dan de races. Nu een korte een pauze hebben helpt je gewoon voor wat er komen gaat. En dan in augustus heb je weer een pauze. Het kan een stap vooruit zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"