Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Is dit de bom onder Renault waar Ricciardo voor vlucht?

Er komen mogelijk moeilijke tijden aan voor het Renault Formule 1-team. Renault zou volgens betrouwbare bronnen aan het eind van deze maand drastische bezuinigingsmaatregelen aankondigen, bezuinigingen die het F1-team weleens hard kunnen treffen.

Ricciardo rusland3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault Sport F1

Het zijn, mede ingegeven door de coronacrisis, verschrikkelijk zware tijden, zeker financieel gezien. Een financiële crisis dreigt, waardoor Renault zich volgens Reuters genoodzaakt ziet aan het eind van deze maand drastische bezuinigingsmaatregelen af te kondigen. Liefst 2,2 miljard euro moet er in drie jaar tijd worden bespaard, mede door het sluiten van meerdere fabrieken van de Franse autobouwer.

Het Formule 1-team vormt voor Renault natuurlijk ook een behoorlijke kostenpost, dus het is zeker niet ondenkbaar dat de formatie waar nu nog Daniel Ricciardo en Esteban Ocon onder contract staan hard getroffen wordt. Renault-CEO Clotilde Delbos zou sowieso niet de grootste fan zijn van het geld slurpende Formule 1-project.

Wat de gevolgen zullen zijn voor het Formule 1-team is nu nog niet te overzien, maar het is niet ondenkbaar dat de bezuinigingsplannen voor Ricciardo een rol hebben gespeeld bij het aankondigen van zijn vertrek, mits hij dat redelijkerwijs aan heeft kunnen zien komen. Hij verruilt aan het eind van 2020 zijn zwart-gele overall voor het oranje-blauwe tenue van McLaren.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten