Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Is dit de reden voor het mogelijke Mercedes-vertrek van Hamilton?

Lewis Hamilton staat voor een sensationele overstap naar Ferrari en er zijn meer details bekend geworden over de beweegredenen achter zijn mogelijke vertrek bij Mercedes.

Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nu er hardnekkige geruchten zijn dat Lewis Hamilton naar Ferrari gaat overstappen, komen er meer details naar buiten over waarom hij deze beslissing heeft genomen. RacingNews365 heeft van betrouwbare technische bronnen vernomen dat het vertrek van Loic Serra een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing van Hamilton. Serra was Performance Director bij Mercedes totdat hij door, jawel, Ferrari werd weggeplukt voor 2025.

RacingNews365 heeft begrepen dat Serra een conflict had met de technische staf van Mercedes. Mike Elliott had toen nog de leiding in handen. Serra was van mening dat de projecten en concepten van 2022 en 2023 de verkeerde kant op gingen door een zeer lange wielbasis en bodem. Het lijkt er nu op dat Serra en Hamilton op één lijn zaten qua zorgen over de bolides.

"Vorig jaar heb ik ze verteld welke problemen er zijn met de auto", zei Hamilton in 2023. "Ik heb in zoveel auto's gereden, dus ik weet wat een auto nodig heeft en wat een auto niet nodig heeft. Ik denk dat het echt gaat om verantwoordelijkheid, het gaat om verantwoording nemen en zeggen 'ja, weet je wat, we hebben niet naar je geluisterd, het is niet waar het moet zijn en we moeten aan de slag'."

De tekst gaat verder onder de poll.

De Ferrari-overstap van Serra

Het is de moeite waard om de Ferrari-overstap van Serra in perspectief te plaatsen. James Allison werd weer de technisch directeur van Mercedes toen Serra al had besloten om te vertrekken. Serra was dus al uit beeld, maar Allison wilde hem juist bij het team houden vanwege zijn belangrijke rol in de successen van voor 2022.

Ondanks alle zorgen heeft Allison, net als teambaas Toto Wolff, een langetermijncontract getekend bij Mercedes. Zij moeten het team weer naar de top gaan helpen. De W15 moet een consistentere bolide gaan worden. Naar verluidt is de nieuwe Mercedes evenwichtiger en voorspelbaar, maar geen raket. Hoewel de toekomst van Wolff en Allison vastligt, lijkt het erop dat Mercedes verder zal moeten zonder Hamilton.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Hamilton naar Ferrari RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'