Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Is dit de ware reden dat Stroll nog niet in de Force India zit?

Na de overname van Force India leek het een kwestie van tijd voordat Lance Stroll het stoeltje van Esteban Ocon over zou nemen. Geluiden over een dergelijke overstap bleven tot op heden echter uit. Eén mogelijk scenario is dat Mercedes dwars ligt.

En Waarom zou Mercedes ook niet? De Duitse constructeur heeft in Force India een mooi team gevonden voor Esteban Ocon om in de jonge jaren van zijn Formule 1-carrière ervaring op te doen, belangrijke ervaring die hem in de toekomst in aanmerking moet doen komen voor een Mercedes-fabriekszitje.

Een scenario waarin Ocon uit dat stoeltje wordt gewipt ten faveure van de weinig indrukwekkende Lance Stroll past dan ook niet in het plaatje van Mercedes. Maar wat kan Mercedes daaraan doen? Misschien best veel. De Duitse autobouwer levert immers motoren aan Force India. Niet alleen dit jaar, maar zonder kink in de kabel ook volgend jaar. Daarmee heeft Mercedes een belangrijke troef in handen. "Jullie gooien Ocon er gedurende dit seizoen uit, dan leveren wij in 2019 geen motoren mee aan jullie team" zou een logische gedachte kunnen zijn.

Natuurlijk stelt Mercedes daar hooguit het werkelijke probleem mee uit, want daarmee zou Ocon in 2019 alsnog zonder stoeltje komen te zitten, maar het geeft hem wel zes races extra de kans om zich in de picture te rijden in een auto die de laatste races super goed presteert. Het zou Mercedes zelf ook meer tijd bieden om op zoek te gaan naar een manier om Ocon in de Formule 1 te behouden, zonder dat de Fransman in de tussentijd van het Formule 1-toneel verdwijnt.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'