Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Is dit het bewijs van een flexibele Mercedes-achtervleugel?

Christian Horner had het eerder deze vrijdag over sporen op de vleugel van Mercedes die zouden moeten bewijzen dat deze flexibel is. Zijn dit die sporen?

RacingNews365 heeft een foto in handen waarop sporen zijn te zien op de achtervleugel van Mercedes, waar Red Bull het eerder deze vrijdag over heeft gehad. Mercedes was zich van geen kwaad bewust, maar het team van Max Verstappen denkt naar verluidt dat dit het bewijs is dat ze nodig hebben om te bewijzen dat Mercedes een flexibele achtervleugel heeft.

Is dit het bewijs van een illegale Mercedes-achtervleugel?

Op de bovenstaande foto zouden de sporen duidelijk te zien zijn op het verticale onderdeel aan de rechterkant. De sporen, geel omringd, zouden bewijzen dat het onderste, horizontale deel van de achtervleugel flexibel is. Omdat het onderste horizontale deel op de rechte stukken een beetje naar beneden zou buigen, en zo een soort mini-DRS zou creëren , schraapt dat deel langs het verticale onderdeel aan de rechterkant. Daardoor ontstaan er aan de binnenkant sporen van al dat geschraap, en dat zou op deze foto te zien zijn.

Red Bull dreigt met protest

Eerder vandaag liet Red Bull weten dat het in protest zou gaan als Mercedes dezelfde achtervleugel zou gebruiken als in Brazilië. Mercedes was op haar beurt niet onder de indruk van het dreigement. In de persconferentie, waar Christian Horner en Toto Wolff aan elkaar gekoppeld werden, gingen de teambazen nog met elkaar in discussie. "We zijn al veertien keer ofzo gecontroleerd. De FIA heeft alle tekeningen, dus wat Red Bull zegt is er niet aan de hand. We sturen graag een vleugel naar jullie op in Milton Keynes", roept Wolff. "Hoe leg je die sporen dan uit?", reageert Horner. "Ik ben van mening dat alles binnen het toegestane is, dus er is niets aan de hand", aldus de Oostenrijker.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie