Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Is Jack Plooij te lief voor Max Verstappen?

Formule 1 pitreporter Jack Plooij vindt niet dat hij te lief is voor Max Verstappen. Hij reageert daarmee op de kritiek die hij ontving van mensen die vinden dat hij geen kritische vragen durft te stellen aan Max Verstappen.

Het leven van een pitreporter in de Formule 1 is niet makkelijk. Dat ondervindt ook Jack Plooij die namens Ziggo de wereld over reist. Plooij zou veel te lief zijn voor Max Verstappen en geen kritische vragen stellen. Onzin, volgens hem. "Ik heb genoeg vervelende dingen aan Max gevraagd. Bijvoorbeeld hoe lang hij het nog volhoudt bij Red Bull met al die problemen met zijn auto. Ook hierin probeer ik me te verplaatsen in het hoofd van de fans: wat willen zij nu weten van Max, of van Kimi of van Lewis of van welke coureur dan ook", laat hij aan Metro weten. Onder andere na de fout van Max Verstappen in Hongarije vonden veel neutrale Formule 1 fans Plooij erg mild. Een deel van de Formule 1 fans vindt dat het bij Ziggo teveel draait om Verstappen en te weinig om de andere coureurs.

Plooij ziet Verstappen in de toekomst wel wereldkampioen worden, maar niet bij Red Bull. " Volgend seizoen zit ik 25 jaar in het racevak, dan zou het mooi zijn als Max de beste van de wereld is maar dat gaat volgend jaar nog niet lukken of er moet een wonder gebeuren. Het wordt nog een hele klus om de rust te bewaren bij Red Bull. Het komt vanzelf, maar niet bij dit team. "

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden