Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

Isola: "Ik had niet verwacht dat Leclerc in zijn eerste jaar al zo goed zou zijn"

Charles Leclerc maakt een uitstekend eerste seizoen mee bij het team van Ferrari. De Monegask won al twee races en staat boven Sebastian Vettel in de strijd om het wereldkampioenschap. Waar Vettel aan het begin van het seizoen nog gezien werd als de kopman bij Ferrari, daar spreekt men bij Ferrari inmiddels over een gelijkwaardig rijdersduo.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Pirelli-motorsport manager Mario Isola is dan ook verbaasd over het goede eerste seizoen van Leclerc bij Ferrari: "Ik had gedacht dat hij het moeilijker zou hebben tijdens zijn eerste seizoen bij het team van Ferrari", begint Isola zijn verhaal tijdens een marketingevenement in Milaan. "Ik bedoel, bij Ferrari rijd je bij een groot team, met meer mensen, meer druk en een viervoudig wereldkampioen als teamgenoot. Dat zijn factoren die het er niet eenvoudiger op maken."

"Hij laat bij Ferrari echter net als in voorgaande klassen waarin hij reed zien een onwijs groot talent te zijn", aldus Isola, die denkt dat Ferrari het in 2020 goed zal gaan doen. "Net als Leclerc maakte ook Ferrari in het begin van het seizoen enkele fouten, maar toch denk ik dat ze het in 2020 goed gaan doen. Ze nemen de goede resultaten en wagen van dit seizoen mee naar volgend seizoen, dus zullen ze volgend jaar competitief zijn."

In 2020 zal Ferrari net als de andere teams wederom gebruik maken van de Pirelli-banden.

4 reacties

    Live Laatste F1-testdag met Max Verstappen