Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media branden Ferrari tot de grond toe af, bejubelen 'buitenaardse' Verstappen

Je zal maar Max Verstappen heten en worden weggezet als een 'buitenaards wezen'. Maar de Italiaanse media bedoelen het goed, héél goed zelfs. Dat is in het geval van Ferrari wel anders. Elk woord is raak.

Leclerc Sainz Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Max Verstappen is een buitenaards wezen", zo kopt de Corriere della Sera die op maandagmorgen in menig Italiaanse brievenbus ligt. "Met zijn zevende op rij komt hij op gelijke hoogte met Alberto Ascari, Michael Schumacher en Nico Rosberg. Want als jullie het nog niet wisten, hij won."

"Hij won, de Formule 1 heeft nu eenmaal weinig andere smaken te bieden momenteel. Een goede Lando Norris of een geweldige poleposition voor Lewis Hamilton brengen alsnog weinig nieuws. Max is een fenomeen die gedurende de race zijn voorsprong uit bleef bouwen."

Zo lovend als men over Verstappen is, zo teleurgesteld en ronduit verdrietig is men als het thema Ferrari wordt aangestipt: "De lente van Ferrari zit er reeds op. Geen idee hoeveel het warme asfalt van invloed was, maar het is duidelijk dat ze dit project nooit meer op de rails gaan krijgen", aldus de krant, die de nodige dosis sarcasme niet weet te onderdrukken.

"Charles Leclerc pakte om er zeker van te zijn niets te missen gedurende het weekend maar weer eens een penalty, dit keer voor te hard rijden in de pitstraat. Tijdens zijn eerste pitstop liep een wheelgun vast en dus kunnen we concluderen dat het niet zijn race was en sowieso niet zijn seizoen."

"Ferrari is niet (meer) het Ferrari van glorieuze overwinningen, Ferrari is verworden tot een garnaal die zich terugtrekt."

Wanneer kampioen?

Van de drie grote kranten is het La Gazzetta dello Sport die zich nog enigszins inhoudt, of misschien gewoon de puf niet heeft om veel woorden vuil te maken aan Ferrari: "Het is met die auto wat het is. De coureurs krijgen een 6,5, maar het lijkt erop dat er simpelweg niet meer uit te halen valt."

Het laat echter genoeg ruimte om lovend te schrijven over Verstappen. De krant merkt op dat Verstappen het record van vroegste WK-titel ooit kan evenaren, dan wel verbeteren. Michael Schumacher won ooit met nog zes races te gaan. "As Verstappen gemiddeld zo'n tien punten meer pakt dat Sergio Perez, kan hij dat record misschien wel verbeteren."

"Het is niet enkel de veelheid aan overwinningen, het is ook de bravoure van de Nederlander en de volwassenheid waarmee hij met elke situatie om weet te gaan. Dat maakt hem onwijs constant. Kijk ook naar zijn inhaalactie op Hamilton. Hij wilde na zijn mindere kwalificatie meteen toeslaan en deed dat op uitstekende wijze."

De Corriere dello Sport zoomde wel meer in op Ferrari: "Het gaat bergafwaarts. Dit was een desastreuze GP voor Ferrari, dat terwijl McLaren en Mercedes juist progressie boeken. Het moraal bij de Scuderia was na Silverstone al fragiel, maar in Hongarije kwam men erachter dat ook zonder koelere temperaturen het niet meer loopt. Kijkend naar de uitslag, lijkt het erop dat niks meer werkt."

"Je snapt dan ook niet waarom men in Maranello nog vasthoudt aan hun eigen gelijk. Deze bolide werkte vanaf de geboorte al niet. Volgend weekend zal het op Spa-Francorchamps wederom zeer lastig gaan worden. Dan zullen we Mercedes en McLaren opnieuw vooruitgang zien boeken en zullen we opnieuw ook die 'brutale' dominantie van Verstappen gaan zien.

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Praat mee!

Viaplay
x
Adviseur Marko deelt grootste Newey-vrees na vertrek bij Red Bull