Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media buigen voor Verstappen: "Deze zoektocht naar waanzin wordt nog lang herinnerd"

Wat zagen we toch een heerlijke kwalificatie, daar zullen de meesten het toch wel over eens zijn. De Italiaanse media smulden en toch zeker ook van Max Verstappen.

Wat? Ging Esteban Ocon pole pakken? Charles Leclerc dan? Fernando Alonso? Nee, het was uiteindelijk Max Verstappen die aan het langste eind trok in een daverende Q3 van de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco. Iedereen moest héél diep gaan, inclusief de Nederlander. Het maakte deze kwalificatie extra bijzonder, óók voor de Italiaanse media. "Men zegt dat de beste coureurs de muren hier kunnen kussen, maar Max Verstappen zette die muren naar zijn hand. De mensen in de pitbox begrepen dat ze naar iets zaten te kijken wat jaren na nu nog herinnerd zal worden", zo schrijft La Gazzetta dello Sport kleurrijk.

'Magie!'

De Corriere dello Sport spreekt van een 'magische poleposition'. "In Monaco telt alleen de moed van de coureurs en we zagen Verstappen, Alonso en Leclerc die probeerde de Ferrari op pole te krijgen. Zij konden net iets meer geven. Uiteindelijk pakte Verstappen de pole die meer van hem was dan van de bolide." "Dit is een kwalificatie om terug te blijven kijken", zo schrijft tot slot de Corriere della Sera . "Verstappen pakte de pole van Alonso af in een gevecht der giganten, in een zoektocht naar pure waanzin. Hier rijd je met je hart, niet met je verstand." Laatstgenoemde krant gooit wat betreft de podiumkansen voor de Scuderia de handdoek alvast in de ring: "Enkel regen of stuurfouten van anderen kunnen nog voor een podium zorgen, aangezien de uitslag meestal op zaterdag al wordt beslist."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"