Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2023

Italiaanse media: "Crisis voor Verstappen en raadselachtig Red Bull, Ferrari magisch"

De Italiaanse media kijken handenwrijvend uit naar de Formule 1 Grand Prix van Singapore en mag het? Zonder Red Bull aan het front lijken de kansen op een zege opeens torenhoog.

Sainz Leclerc Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Wat een kans voor Ferrari!', kopt La Gazzetta dello Sport. "Ferrari droomt van de zege. Het is ongekend dat Max Verstappen pas als elfde start en dus kan de Singaporese nacht rood kleuren. Hoe mooi zou het zijn als het slechte seizoen slechts een nachtmerrie blijkt te zijn waaruit Ferrari in de Singaporese nacht ontwaakt."

Mooie woorden, maar de krant plaatst ze direct ook in perspectief: "Eerlijk is eerlijk, in dit seizoen is het niet meer zo belangrijk. Dit jaar domineert Red Bull en het is misschien enkel hier in de warmte van Singapore dat het magische pakket eens niet werkt."

Maar, wellicht is de wederopstanding van Ferrari evengoed wel goed nieuws voor de lange termijn: "Het is opvallend dat Ferrari op zowel Monza als Singapore snel is. Het is toch alsof je een jas hebt die op zowel de evenaar als de Noordpool lekker draagt."

"Leclerc riep voor Monza al dat ze iets gevonden hadden dat hen in de rest van het seizoen kan helpen. Nu leidt dat tot een kans, maar pas op voor Russell, want hij ziet er sterk uit en dat op een circuit waar inhalen dit jaar fractioneel makkelijker is geworden."

'Slechtste Red Bull sinds jaren'

De Corriere dello Sport spreekt van een crisis voor Max Verstappen: "Het paard galoppeert! Carlos Sainz staat wéér op poleposition! Ferrari toont magie en opeens staat het record van het onverslaanbaar geachte Red Bull op de het spel."

Het doet de krant denken aan 1988: "Toen won Berger voor Ferrari, wat voorkwam dat McLaren alle races won. 35 jaar later lijkt op spectaculaire wijze hetzelfde te gebeuren, nadat op zaterdag totaal onverwachte dingen gebeurden, zoals die alleen in de magische wereld van deze sport kunnen gebeuren."

De publicatie weigert echter buiten Red Bull te rekenen: "Red Bull moet van achteren komen en normaal gesproken is dat onmogelijk, maar met Red Bull weet je het maar nooit... Verstappen heeft nog geluk dat hij zonder straffen nog gewoon als elfde mag starten."

De Corriere della Sera spreekt van een flop voor Red Bull en ook deze krant hanteert graag de typering 'magisch'. "Het is ondertussen een raadsel waarom Red Bull het zo lastig heeft, we zien het slechtste Red Bull sinds jaren. Het wordt voor Red Bull heel lastig om de race te winnen en dus is het aan anderen om dat wél te doen."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"