Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Fenomenale keizer Verstappen' doorn in het oog van Italiaanse media: "Wat als hij er niet was?"

Max Verstappen staat op pole. Niets nieuws, maar wel zag men in de Italiaanse media dat Ferrari de weg naar voren weer heeft gevonden. Alleen die vermaledijde Nederlander kon het in Italië geliefde Ferrari stoppen.

Alleen Max Verstappen had een antwoord op de goede pace van Ferrari op de vrijdag in Oostenrijk. Wat als..., zo dromen de Italianen na opnieuw een poleposition voor de Red Bull-coureur. "Rood leeft!", kopt de Gazzetta dello Sport op zaterdag. "De pole is voor Verstappen, maar Leclerc en Sainz zitten er dicht op. Wederom een magistrale pole voor Max. Ferrari zit in de slipstream. Als Max er niet zou zijn..." "De SF-23 is groeiende, maar de wereldkampioen is perfect. Het is indrukwekkend. De Verstappen-meter met poles en overwinningen blijft maar doorlopen. Achter het fenomeen waren de Ferrari's het snelste, dus er is hoop. Wie zijn huiswerk tijdens VT1 het beste heeft gedaan, zal op zondag het beste uit de verf komen", aldus de roze sportkrant.

Ferrari laat Verstappen schrikken

"Ferrari laat Verstappen schrikken", kopt de Corriere dello Sport . "Een gekke dag voor Ferrari. De nieuwe updates werken en opeens draait men vooraan mee! Op zaterdag volgt de sprintrace en op zondag het examen. Beide Ferrari-coureurs gaven aan dat de bolide voelde zoals vorig jaar toen men won in Oostenrijk." "Er was zelfs een kans op een rode eerste startrij, maar Verstappen werd niet bestraft na een incident met Magnussen. Zowel de nieuwe voorvleugel als de nieuwe vloer van Ferrari lijken te werken en vooral de engineers stralen vertrouwen uit. Laten we het echter maar niet over Verstappen hebben, die in de kwalificatie van begin tot eind, iedere ronde weer, de snelste was", eindigt men met een zucht.

Keizer Max

"Ferrari jaagt op Verstappen tijdens zijn 'thuisrace'", kopt tot slot de Corriere della Sera . "Wederom vertrekt Max vanaf pole, maar daarachter staan de Ferrari's, terwijl Perez weer flopt. Verstappen is de keizer in Oostenrijk, terwijl we zijn teamgenoot pas terugzien op P15. Checo was een slachtoffer van zijn eigen fouten." "De crisis begon na zijn uitspraken over wereldkampioen worden, maar dat is niet zijn ding en is het ook nooit geweest. Na een slechte kwalificatie in Barcelona en Canada staat Leclerc weer stevig in zijn schoenen door zijn minimale achterstand op Verstappen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"