Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Italiaanse media fileren eigen Ferrari na rampseizoen

Het was niet het seizoen van Ferrari. Dat is ook de Italiaanse media natuurlijk niet ontgaan. Na afloop van de laatste race van het seizoen waren de Zuid-Europese journalisten dan ook niet mild voor 'hun Ferrari'.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Na de zomerstop was er even een periode van hoop in Italië. Ferrari leek voor het eerst in lange tijd weer de bovenliggende partij, maar verder dan drie overwinningen kwam het team uiteindelijk niet. Uiteindelijk is het dan ook teleurstelling dat overheerst in het Zuid-Europese land. Behalve teleurstelling is er in de Italiaanse media ook ruimte voor plaatsvervangende schaamte.

"Het beschamende Ferrari", zo klinkt het in de Gazzetta dello Sport. "Het team nam in Abu Dhabi veel risico door te veel brandstof mee te nemen in de auto van Charles Leclerc. Zeker met de kennis dat er regels zijn die alles precies voorschrijven. Ferrari mag dan wel niet gediskwalificeerd zijn, maar het blijft een zaak vol schaamte, zeker na alle beschuldigingen die het team de afgelopen weken aan haar adres heeft ontvangen."

"Men lag al onder een vergrootglas en dan gebeurt dit ook nog eens. De rare strategie in de kwalificatie, de tergend langzame pitstop van Sebastian Vettel en een tegenvallende racepace, met daarbovenop de kans op diskwalificatie. In Abu Dhabi gingen er simpelweg te veel dingen fout bij de Scuderia", aldus de grootste sportkrant van Italië.

Ook Corriere dello Sport liet er geen gras over groeien. "Er is ontzettend veel gebeurd bij Ferrari de afgelopen tijd. Alle opheft omtrent de motor, de tegenvallende aerodynamica, en ga maar door. Ook in Abu Dhabi kwam dat weer terug. De mislukte kwalificatie van Leclerc op zaterdag, de fout met de brandstof op zondag."

"Uiteindelijk kon Valtteri Bottas zelfs nog voor Vettel finishen, terwijl achteraan gestart was. Als je dat allemaal op een hoop gooit, dan kun je slechts stellen dat er nog een lange weg te gaan is voor Ferrari om een gooi te kunnen doen naar een wereldtitel", aldus het vernietigende oordeel van de Italianen.

Tot slot hield de Corriere della Sera het kort: "Hamilton is een fenomeen, Ferrari maakt er een groot zooitje van. Het was een vervelend weekend voor het Italiaanse team en het is maar goed dat het seizoen voorbij is."

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Abu Dhabi

Het seizoen zit erop. De laatste race van het seizoen was er niet per se een om door een ringetje te halen, maar wel was het een dominante vertoning van Lewis Hamilton. Alleen Max Verstappen bleef nog enigszins in zijn buurt. RacingNews365 deelde na afloop van de knotsgekke Braziliaanse Grand Prix rapportcijfers uit.

Bekijk het album

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Abu Dhabi en alle verrichtingen van Max Verstappen.

9 reacties

    Exclusief Mick Schumacher: “Verstappen en Norris zijn nog van ander niveau”