Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024

Italiaanse media fileren Ferrari en loven Verstappen na 'gouden dag' Mercedes

In de Italiaanse media is met ontstemming gereageerd op opnieuw een matige prestatie van Ferrari. De Italiaanse sportkranten hebben dan ook geen goed woord over voor de Scuderia. Verder zijn ze wel vrij positief over Verstappen en Mercedes, al is er volgens hun maar één grote favoriet voor de zege.

Leclerc Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij Gazzetta dello Sport focussen zich eerst op opnieuw een dramatische kwalificatie van Ferrari: "Leclerc en Sainz: 'de rode' zitten in een crisis. Men maakt meer stappen achteruit, dan vooruit. Ze hebben de nieuwe upgrades aan de kant gegooid en zijn teruggegaan naar een oude spec." Het werd dan ook een gouden dag voor Mercedes in plaats van Ferrari op Silverstone. Ferrari verdwijnt naar de achtergrond, nadat men eind mei nog wist te winnen in Monaco."

"Ook Perez vloog er vanaf, net op het moment dat hij te horen heeft gekregen dat hij moet gaan leveren. Dat heeft echter niks met de achteruitgang van Ferrari te maken. Daar was al verwarring toen men op de vrijdagochtend met twee verschillende bolides reed om te testen wat wel en niet werkt. Sainz reed direct met de oude spec en Leclerc besloot op zaterdag om die lijn te volgen. Men vond met de nieuwe upgrade namelijk geen oplossing voor het stuiteren van de bolide. Vooraan waren het de drie Britten, mede ook omdat Verstappen schade reed tijdens Q1. Gezien de pace lijkt Norris de beste papieren in handen te hebben om zijn thuisrace te winnen.

Ook bij Corriere dello Sport zijn ze erg geschrokken door een nieuwe wanprestatie van Ferrari: "Het was een Mercedes show, maar Ferrari waar ben je? Het is zwaar om de eerste Ferrari pas op p7 terug te zien op Silverstone. Leclerc moet zelfs als 11e starten! en dat op een van de meest iconische circuits."

"Hulkenberg met een klantenmotor was zelfs sneller. Het is een technische nederlaag voor Ferrari, omdat men de verkeerde weg is ingeslagen. Er was een groot verschil met de voorste coureurs en dat laat zien dat Ferrari de verkeerde richting is ingeslagen. Het zijn andere die spektakel leveren, Mercedes in dit geval. Russell was subliem op zaterdag, maar ook Verstappen reed een sterke kwalificatie nadat hij eerst wel zelf schade reed.

Bij Corriere della Sera vragen ze zich vooral af of Hamilton niet baalt van zijn keuze voor Ferrari: "Ferrari rijdt nu met een bolide van een maand geleden doordat de upgrades weg zijn gegooid. Nu zal ook Hamilton zich zorgen gaan maken."

"Er viel niet te kijken naar Ferrari in dit Britse festival. Beide Mercedes-coureurs konden het de afgelopen jaren niet voorstellen dat men nu zo goed voor de dag zou komen. Wat zal Hamilton nu denken van die Ferrari? Sainz werd verslagen door notabene een Haas-bolide. Ferrari is in een negatieve spiraal terecht gekomen. De wagen rijdt simpelweg niet. In de race is het echter wachten op de sterke pace van McLaren."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"