Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Italiaanse media: "Glijdende Verstappen biedt Ferrari hoop op herhaling Bahrein"

Opnieuw een één-tweetje voor Ferrari in Saoedi-Arabië? De Italiaanse media lijken dat niet uit te sluiten, zeker niet als ze kijken naar het optreden van Max Verstappen.

Leclerc Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De Italiaanse media hebben dit seizoen eindelijk weer iets voor te juichen. Dat was de laatste jaren immers wel anders. Stond vorige week Charles Leclerc nog op poleposition, deze week moet hij één Red Bull voor zich dulden en wel die van Sergio Perez. Max Verstappen kwam niet verder dan de vierde tijd en dat gegeven stemt La Gazzetta dello Sport hoopvol.

"Hoe was het mogelijk dat Ferrari een vrijwel zekere poleposition kwijtspeelde?", vraagt de sportkrant zich eerst af, om vervolgens de zaken weer wat te nuanceren: "Toch staat men er met twee auto's in de top vier niet bepaald slecht voor, want men staat vóór Max Verstappen. Hij reed in een auto die alle kanten op leek te glijden en dat biedt hoop op een passend vervolg op het Ferrari-optreden in Bahrein."

Ondanks Red Bull-pole nog niks verloren voor Ferrari

Blijkbaar lijkt men in mindere mate rekening te houden met Sergio Perez dan met Max Verstappen. Ook de Corriere della Sera claimt dat er nog niks verloren is voor Ferrari: "De Ferrari was met meer downforce sneller in de bochten, terwijl Red Bull sneller was op de rechte stukken. Na de kwalificatie is het dan ook duidelijk dat Ferrari nog alles in handen heeft om de race te winnen."

Autosprint is wat dat betreft een stuk lovender over Perez: "Wat een sensationele poleposition! Hij was de auteur van een geweldige ronde en schreef zo zijn eerste poleposition uit zijn F1-carrère op zijn naam. Hij deed dat op het moment dat Ferrari er ogenschijnlijk het beste voor stond en de eerste startrij volledig rood leek te gaan kleuren. Perez echter was sneller en ontnam Ferrari zo dat pleziertje."

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"